Epres morzsás sütemény
2016-06-14- Típus: Morzsák
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 50 perc
A minap kaptam anyósomtó vagy egy kiló epret, kénytelen voltam valami süteményt csinálni a maradék felével. Nem akartam hogy kárba vesszen ez a finomság.
Ezeket szerezd be:
- 3 db tojás
- 25 dkg vaj
- 32 dkg rétesliszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg porcukor
- 50 dkg eper
- 7 dkg kristálycukor
1. lépés
A tojást szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A puha vaj 4/5 részét kisebb darabokra vágjuk, és habosra keverjük a tojássárgájával, valamint a cukrokkal.
2. lépés
Állandó keverés mellett a fehérjét a tojássárgás krémhez adjuk, majd beledolgozunk 25 dkg lisztet is.
3. lépés
Kivajazunk és belisztezünk egy tepsit, majd egyenletesen belesimítjuk a tésztát. Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt elősütjük.
4. lépés
Az epret megtisztítjuk és megmossuk, majd felszeleteljük. Apró darabokra vágjuk a maradék vajat, majd összekeverjük a cukorral és a maradék liszttel.
5. lépés
Az elősütött tésztát az eperdarabokkal beborítjuk (igény szerint kenhetünk rá néhány evőkanál eperlekvárt), és rámorzsoljuk a vajas-cukros lisztet. 180 fokon 20 percig megsütjük.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 406 megtekintés