Epres morzsás sütemény

2016-06-14
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 50 perc

A minap kaptam anyósomtó vagy egy kiló epret, kénytelen voltam valami süteményt csinálni a maradék felével. Nem akartam hogy kárba vesszen ez a finomság.

Ezeket szerezd be:

  • 3 db tojás
  • 25 dkg vaj
  • 32 dkg rétesliszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg porcukor
  • 50 dkg eper
  • 7 dkg kristálycukor

1. lépés

A tojást szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A puha vaj 4/5 részét kisebb darabokra vágjuk, és habosra keverjük a tojássárgájával, valamint a cukrokkal.

2. lépés

Állandó keverés mellett a fehérjét a tojássárgás krémhez adjuk, majd beledolgozunk 25 dkg lisztet is.

3. lépés

Kivajazunk és belisztezünk egy tepsit, majd egyenletesen belesimítjuk a tésztát. Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt elősütjük.

4. lépés

Az epret megtisztítjuk és megmossuk, majd felszeleteljük. Apró darabokra vágjuk a maradék vajat, majd összekeverjük a cukorral és a maradék liszttel.

5. lépés

Az elősütött tésztát az eperdarabokkal beborítjuk (igény szerint kenhetünk rá néhány evőkanál eperlekvárt), és rámorzsoljuk a vajas-cukros lisztet. 180 fokon 20 percig megsütjük.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3 406 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Barackos morzsa

  • Almás morzsatészta

  • Málnás csodaszelet

  • Málnás morzsás sütemény

  • Almás-áfonyás morzsa