Kecskesajttal töltött sonkatekercs

2012-07-20
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Ki evett már kecskesajtot? Nálunk van a piacon egy nénike, aki kecskesajtot és házi tejet árul. Ha tehetjük, akkor tőle vesszük.

Ezeket szerezd be:

  • 25 dkg natúr Kecskesajt
  • 8 vékony szelet Sonka
  • Fél csokor Kapor

1. lépés

Kezdésnek a kaprot megmossuk, a leveleit eltüntetjük a száráról és felosztjuk annyi “adagra” ahogyan mi szeretnénk. Én ezt mennyiséget négy részre osztom el.

2. lépés

A kecskesajtot úgy kell felvágnunk, hogy két szelet sajt közé egy rész kaprot teszünk, majd a sonkába beletekerjük. Fogpiszkálóval esetleg erősíthetünk rajta, ha szét akarna jönni a végén.

3. lépés

Ha kész a mű, akkor bevágjuk a sütőbe 200 °C-ra, és addig hagyjuk bent, amíg a sajt el nem kezd megolvadni és kifolyni a sonkából. Köretként párolt zöldséget vagy salátát ajánlok.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 614 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sonkatekercs

  • Sült lazacfilé mángold ágyon csiperkegombával

  • Aranykeszeg sóban sütve

  • Tonhallal töltött paprika sajttal

  • Paprikás tengeri hal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    754 kcal
  • Összes Zsír

    54,2 g
  • Koleszterin

    195 mg
  • Szénhidrát

    8,4 g
  • Cukor

    2,7 g
  • Fehérje

    57,2 g