Rumos máktorta
2012-11-30- Típus: Mákos torta
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6-8
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 50 perc
- Elkészítés: 1:5 p
Az anyósom főként a beigli mellé szokta ezt a finomságot készíteni, mindig nagyon hamar elfogy.
Ezeket szerezd be:
- 240 g darált mák
- 110 g porcukor
- 80 g cukor
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1/2 teáskanál őrölt szegfűszeg
- 1 teáskanál sütőpor
- 6 egész tojás
- 4 tojásfehérje
- 2 evőkanál növényi olaj
- 1 citrom héja és leve
- 1/2 dl rum
1. lépés
Egy nagy tálba tesszük a mákot, porcukrot, őrölt fahéjat, a szegfűszeget és a sütőport. Keverjük el jól. Adjuk hozzá a citromhéjat, a levét, a tojást, a rumot és az olajat. Habverővel dolgozzuk simára.
2. lépés
Egy külön tálban verjük kemény habbá a tojásfehérjét. Finoman szórjuk hozzá a cukrot. Hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét a mákos keverékhez, és óvatos mozdulatokkal egymásba hajtjuk.
3. lépés
Vajazzunk ki egy tetszőleges torta vagy piteformát. Süssük a süteményt 170°C-on körülbelül 40-50 perc alatt készre. Ellenőrizzük tűpróbával.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
8 868 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
339 kcal -
Zsír
20.2g -
Szénhidrát
31.8g -
Fehérje
11.4g