Rumos máktorta

2012-11-30
  • Hány főre: 6-8
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 50 perc
  • Elkészítés: 1:5 p

Az anyósom főként a beigli mellé szokta ezt a finomságot készíteni, mindig nagyon hamar elfogy.

Ezeket szerezd be:

  • 240 g darált mák
  • 110 g porcukor
  • 80 g cukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1/2 teáskanál őrölt szegfűszeg
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 6 egész tojás
  • 4 tojásfehérje
  • 2 evőkanál növényi olaj
  • 1 citrom héja és leve
  • 1/2 dl rum

1. lépés

Egy nagy tálba tesszük a mákot, porcukrot, őrölt fahéjat, a szegfűszeget és a sütőport. Keverjük el jól. Adjuk hozzá a citromhéjat, a levét, a tojást, a rumot és az olajat. Habverővel dolgozzuk simára.

2. lépés

Egy külön tálban verjük kemény habbá a tojásfehérjét. Finoman szórjuk hozzá a cukrot. Hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét a mákos keverékhez, és óvatos mozdulatokkal egymásba hajtjuk.

3. lépés

Vajazzunk ki egy tetszőleges torta vagy piteformát. Süssük a süteményt 170°C-on körülbelül 40-50 perc alatt készre. Ellenőrizzük tűpróbával.

 

 

Fogás: Cimkék:

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

8 868 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Mákos mogyorótorta

  • Mákos-barackos sütemény

  • Mogyorólisztes leg-leg torta

  • Máktorta Ági módra

  • Mák torta – Az ország tortája

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    339 kcal
  • Zsír

    20.2g
  • Szénhidrát

    31.8g
  • Fehérje

    11.4g