Kávés-epres sütemény
2012-05-10- Típus: Kevert süti
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 35 perc
- Elkészítés: 55 perc
Megfelelő recept egy nyári összejövetelre.
Ezeket szerezd be:
- 40 dkg liszt
- 1/2 csésze cukor
- 2 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál só
- 1 tojás
- 1,5 dl tej
- 2 evőkanál vaj
- 40 dkg eper
- 1 dl erős kávé
- Tetejére:
- 20 dkg liszt
- 1/2 csésze cukor
- 25 dkg hideg vaj
- 1/4 csésze apróra vágott pekándió
1. Lépés
Egy keverő tálba töltsük a lisztet, cukrot, sütőport, és a sót, keverjük össze.
A második tálba adjuk a tojást, a tejet, a kávét és a vajat, keverjük össze, tegyük hozzá a száraz hozzávalókat és keverjük egészen addig, amíg nedves lesz a tészta.
2. Lépés
Öntsük a keveréket egy kivajazott sütőedénybe. Helyezzük a negyedekre vágott epret a tészta tetejére.
3. Lépés
Készítsük el a tészta tetejét: helyezzük a lisztet, a cukrot, a vajat egy robotgépbe és törjük durva morzsára. Egy fakanállal keverjük hozzá a pekándiót. Ezt a keveréket szórjuk egyenesen a sütőtál tetejére.
4. Lépés
Süssük előmelegített sütőben 180°C-on 30-35 percig vagy tűpróbáig. Tálaláskor adjunk a tetejéhez még egy kis epret és porcukrot.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 787 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
309,8 kcal -
Összes zsír
12,5 g -
Szénhidrát
46,4 g -
Fehérje
4,2 g