Kávés-epres sütemény

2012-05-10
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 35 perc
  • Elkészítés: 55 perc

Megfelelő recept egy nyári összejövetelre.

Ezeket szerezd be:

  • 40 dkg liszt
  • 1/2 csésze cukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál só
  • 1 tojás
  • 1,5 dl tej
  • 2 evőkanál vaj
  • 40 dkg eper
  • 1 dl erős kávé
  • Tetejére:
  • 20 dkg liszt
  • 1/2 csésze cukor
  • 25 dkg hideg vaj
  • 1/4 csésze apróra vágott pekándió

1. Lépés

Egy keverő tálba töltsük a lisztet, cukrot, sütőport, és a sót, keverjük össze.

A második tálba adjuk a tojást, a tejet, a kávét és a vajat, keverjük össze, tegyük hozzá a száraz hozzávalókat és keverjük egészen addig, amíg nedves lesz a tészta.

2. Lépés

Öntsük a keveréket egy kivajazott sütőedénybe. Helyezzük a negyedekre vágott epret a tészta tetejére.

3. Lépés

Készítsük el a tészta tetejét: helyezzük a lisztet, a cukrot, a vajat egy robotgépbe és törjük durva morzsára. Egy fakanállal keverjük hozzá a pekándiót. Ezt a keveréket szórjuk egyenesen a sütőtál tetejére.

4. Lépés

Süssük előmelegített sütőben 180°C-on 30-35 percig vagy tűpróbáig. Tálaláskor adjunk a tetejéhez még egy kis epret és porcukrot.

Fogás: Cimkék: Hozzávalók: , , , , , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 787 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Diétás szilvás lepény

  • Diétás márvány szelet

  • Egyszerű túrós sütemény

  • Bögrés mákos piskóta

  • Erdei gyümölcsös polentatorta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    309,8 kcal
  • Összes zsír

    12,5 g
  • Szénhidrát

    46,4 g
  • Fehérje

    4,2 g