Forró csoki recept

2012-05-13
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 1 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 16 perc

Ez egy igazán gazdag és ultra finom forró csoki recept. Ínyenceknek kötelező egy könyvvel és egy pokróccal begubózni valami meleg helyre.

Ezeket szerezd be:

  • 4 csésze tej
  • 1/4 csésze cukrozatlan kakaópor
  • 1/2 csésze cukor
  • 4 dkg keserű csokoládé
  • 1 csipet só
  • tejszínhab (opcionális)

1. Lépés

A tejet, a kakaóport és a cukrot főzni kezdjük egy nagy lábasban, közepesen magas hőfokon, gyakran kevergetve.

2. Lépés

Adjuk hozzá a csokoládét, habverővel keverjük, amíg teljesen sima lesz.

3. Lépés

Tegyünk bele sót, keverjük fel habosra, akár egy botmixer segítségével.

4. Lépés

Merőkanál segítségével szedjünk 4 bögrébe. Meghintjük mályvacukorral vagy tejszínhabbal a tetejét.

Fogás: Cimkék: , Hozzávalók: , , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.6 / 5)

4.6 5 7
Értékeld a receptet!

7 személy értékelt

3 206 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Mogyorókrémes forró csokoládé

  • Grog brandyvel

  • Vajbor recept

  • Instant forró csoki

  • Borsmentás forró csokoládé

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    265,1 kcal
  • Összes zsír

    9,6 g
  • Szénhidrát

    39,4 g
  • Fehérje

    9,0 g