Káposztás csicseriborsó-főzelék

2013-06-01
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 2:15 p
  • Elkészítés: 2:30 p

Ez a recept a Spanyol konyha szerint készült, ahol nem úgy készítik a főzeléket, mint nálunk. Nem kell megijedni, mert nem bonyolult az elkészítése és mindemellett finom is.

Ezeket szerezd be:

  • 50 dkg Csicseriborsó
  • 1 fej Káposzta
  • 50 g Zsemlemorzsa
  • Olaj
  • 1 dl Ecet
  • Bors

1. lépés

Az egy éjszakára beáztatott csicseriborsót körülbelül másfél óra alatt puhára főzzük a fazékban. Sok idő kell neki, míg megpuhul.

2. lépés

Amíg fő a csicseriborsó, addig a zsemlemorzsát olajon kicsit megforgatjuk, megpirítjuk, majd levesszük a tűzről. Hozzáöntjük az ecetet, 4 evőkanál olajat, összekeverjük.

3. lépés

Amikor megpuhult a borsó, akkor hozzáadjuk a csíkokra vágott káposztát és az ecetes pirított zsemlemorzsát. Sóval, borssal fűszerezzük. Kis lángon még 30 percig rotyogtatjuk. 30 perc után vegyük le a tűzről és még legalább 10 percig hagyjuk állni.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 288 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Mángold főzelék

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    737 kcal
  • Összes Zsír

    28,8 g
  • Koleszterin

    0 mg
  • Szénhidrát

    95,9 g
  • Cukor

    20 g
  • Fehérje

    28,2 g