Káposztás csicseriborsó-főzelék
2013-06-01- Típus: Vegyes főzelékek
- Nemzetiség: Spanyol
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 2:15 p
- Elkészítés: 2:30 p
Ez a recept a Spanyol konyha szerint készült, ahol nem úgy készítik a főzeléket, mint nálunk. Nem kell megijedni, mert nem bonyolult az elkészítése és mindemellett finom is.
Ezeket szerezd be:
- 50 dkg Csicseriborsó
- 1 fej Káposzta
- 50 g Zsemlemorzsa
- Olaj
- 1 dl Ecet
- Bors
- Só
1. lépés
Az egy éjszakára beáztatott csicseriborsót körülbelül másfél óra alatt puhára főzzük a fazékban. Sok idő kell neki, míg megpuhul.
2. lépés
Amíg fő a csicseriborsó, addig a zsemlemorzsát olajon kicsit megforgatjuk, megpirítjuk, majd levesszük a tűzről. Hozzáöntjük az ecetet, 4 evőkanál olajat, összekeverjük.
3. lépés
Amikor megpuhult a borsó, akkor hozzáadjuk a csíkokra vágott káposztát és az ecetes pirított zsemlemorzsát. Sóval, borssal fűszerezzük. Kis lángon még 30 percig rotyogtatjuk. 30 perc után vegyük le a tűzről és még legalább 10 percig hagyjuk állni.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 987 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
737 kcal -
Összes Zsír
28,8 g -
Koleszterin
0 mg -
Szénhidrát
95,9 g -
Cukor
20 g -
Fehérje
28,2 g