Túrós palacsinta gyümölcsökkel

2012-08-18
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 20 perc

Strandon készítenek igazán jó ízű palacsintákat és jó nagyokat is, az egyik termálvizes strandon ettem ezt a fajtát és azonnal megtetszett.

Ezeket szerezd be:

  • 2 csésze liszt
  • 1,5 csésze tej
  • 1 egész tojás
  • 1 teáskanál olaj
  • 2 dl szódavíz
  • Töltelékhez:
  • 1 csomag túró
  • 1 csésze eper vagy más bogyós gyümölcs
  • 1 tojás sárgája
  • 2 evőkanál cukor
  • porcukor

1. Lépés

Egy közepes tálban keverjük össze az összes bogyós gyümölcsöt és a cukrot. Hagyjuk állni legalább 10-15 percig. Egy turmixgépben keverjük össze a lisztet, a tejet, a tojást, a szódavizet, és az olajat simára.

2. Lépés

Melegítsünk fel egy serpenyőt. Amikor a forró, enyhén olajozzuk meg a serpenyőt. Öntsünk körülbelül egy merőkanálnyi keveréket a serpenyőbe, egyengessük szét. Süssük hagyományosan 2 percig, majd fordítsuk meg. Folytassuk az egész tészta kisütésével.

3. Lépés

Keverjük össze a túrót egy tojás sárgájával és 2 evőkanál cukorral, majd tegyünk minden palacsinta közepére a keverékből, a közepére tegyünk pár bogyós gyümölcsöt és hajtogassuk össze. Tálaláskor szórjuk meg porcukorral.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 230 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Nutellás-mézes palacsinta

  • Ananászos és banános palacsinta

  • Fahéjas palacsinta mogyoróvajjal, banánnal és eperrel

  • Túrós-tejfölös palacsinta mazsolával és narancshéjjal

  • Zabpelyhes palacsinta karamellizált almával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    106,2 kcal
  • Zsír

    1,1 g
  • Szénhidrát

    19,8 g
  • Fehérje

    3,6 g