Túrós palacsinta gyümölcsökkel
2012-08-18- Típus: Gyümölcsös desszert, Palacsinta
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 20 perc
Strandon készítenek igazán jó ízű palacsintákat és jó nagyokat is, az egyik termálvizes strandon ettem ezt a fajtát és azonnal megtetszett.
Ezeket szerezd be:
- 2 csésze liszt
- 1,5 csésze tej
- 1 egész tojás
- 1 teáskanál olaj
- 2 dl szódavíz
- Töltelékhez:
- 1 csomag túró
- 1 csésze eper vagy más bogyós gyümölcs
- 1 tojás sárgája
- 2 evőkanál cukor
- porcukor
1. Lépés
Egy közepes tálban keverjük össze az összes bogyós gyümölcsöt és a cukrot. Hagyjuk állni legalább 10-15 percig. Egy turmixgépben keverjük össze a lisztet, a tejet, a tojást, a szódavizet, és az olajat simára.
2. Lépés
Melegítsünk fel egy serpenyőt. Amikor a forró, enyhén olajozzuk meg a serpenyőt. Öntsünk körülbelül egy merőkanálnyi keveréket a serpenyőbe, egyengessük szét. Süssük hagyományosan 2 percig, majd fordítsuk meg. Folytassuk az egész tészta kisütésével.
3. Lépés
Keverjük össze a túrót egy tojás sárgájával és 2 evőkanál cukorral, majd tegyünk minden palacsinta közepére a keverékből, a közepére tegyünk pár bogyós gyümölcsöt és hajtogassuk össze. Tálaláskor szórjuk meg porcukorral.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 623 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
106,2 kcal -
Zsír
1,1 g -
Szénhidrát
19,8 g -
Fehérje
3,6 g