Méteres kalács

2014-04-01
  • Hány főre: 8
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Ha kiadós és finom süteményt szeretnék, ezt készítem. Húsvétra bátran készítsük!

Ezeket szerezd be:

  • egy 3 tojásos csokis piskóta
  • 3 sima, tojásos piskóta
  • Krém:
  • 15 deka margarin
  • 10 deka porcukor
  • 4 deci tej
  • 1csg vaníliás puding
  • A bevonáshoz:
  • 10 deka étcsoki
  • fél deci olaj

1. Lépés

A három tojásból őzgerincformában egy sima piskótát és egy csokis piskótát sütöttem.
Amikor kihűlt, mindegyiket 5 egyforma részre hosszában felszeltem.

2. Lépés

A pudingot a tejjel a szokásos eljárással felfőztem. A margarinból és porcukorból krémet kevertem.
Amikor a pudingom kihűlt, összekevertem a porcukros margarinos krémmel.

3. Lépés

A felvágott lapokat egy csokis egy piskóta lappal összeragasztottam a krémmel, majd kb egy jó órát hidegre tettem, hogy kicsit összeérjen a tészta.

4. Lépés

A csokoládét olajjal gőz felett felolvasztottam, és a már hideg süteményre rákentem.
Dermedés után szeleteltem.

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(3.6 / 5)

3.6 5 5
Értékeld a receptet!

5 személy értékelt

3 958 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Diétás tejszelet

  • Stollwerck szelet

  • Diós habos szelet

  • Gyümölcsös szelet

  • Lime kocka recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    606 kcal
  • Zsír

    33.1g
  • Szénhidrát

    72.4g
  • Fehérje

    6.2g
  • Koleszterin

    71mg
  • Cukor

    55.5g