Méteres kalács
2014-04-01- Típus: Krémes sütemények
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 8
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 50 perc
Ha kiadós és finom süteményt szeretnék, ezt készítem. Húsvétra bátran készítsük!
Ezeket szerezd be:
- egy 3 tojásos csokis piskóta
- 3 sima, tojásos piskóta
- Krém:
- 15 deka margarin
- 10 deka porcukor
- 4 deci tej
- 1csg vaníliás puding
- A bevonáshoz:
- 10 deka étcsoki
- fél deci olaj
1. Lépés
A három tojásból őzgerincformában egy sima piskótát és egy csokis piskótát sütöttem.
Amikor kihűlt, mindegyiket 5 egyforma részre hosszában felszeltem.
2. Lépés
A pudingot a tejjel a szokásos eljárással felfőztem. A margarinból és porcukorból krémet kevertem.
Amikor a pudingom kihűlt, összekevertem a porcukros margarinos krémmel.
3. Lépés
A felvágott lapokat egy csokis egy piskóta lappal összeragasztottam a krémmel, majd kb egy jó órát hidegre tettem, hogy kicsit összeérjen a tészta.
4. Lépés
A csokoládét olajjal gőz felett felolvasztottam, és a már hideg süteményre rákentem.
Dermedés után szeleteltem.
Értékelések
(3.6 / 5)
5 személy értékelt
4 446 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
606 kcal -
Zsír
33.1g -
Szénhidrát
72.4g -
Fehérje
6.2g -
Koleszterin
71mg -
Cukor
55.5g