Rizses gombaleves
2012-12-16- Típus: Gombaleves receptek, Szénhidrát nap
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 45 perc
A legutóbbi gombalevest úgy készítettük el, hogy tettünk bele rizst is. Nem volt rossz ötlet.
Ezeket szerezd be:
- 30 dkg Csiperkegomba
- 5 dkg Rizs
- 1 db Vöröshagyma
- 1 evőkanál Liszt
- Fél csokor Petrezselyemzöld
- 1 evőkanál Olaj
- Késhegynyi Mustár
- 1 csipet Curry
- 1 csipet Bors
- Só
- Ételízesítő
1. lépés
A rizst csak félig megfűzzük és félretesszük. Egy másik edényben a szeletekre vágott gombát, hagymát és az apróra vágott petrezselymet fedő alatt olajon megpároljuk. Körülbelül 10 perc elég is lesz.
2. lépés
10 perc után beleszórjuk a lisztet és 1 liter vízzel felöntjük. Beletesszük a félpuha rizst és közben ételízesítővel, sóval, borssal, curryvel, mustárral fűszerezzük. Ha teljesen puha lett a rizs, már azonnal készíthetjük a tányérokat.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
6 799 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
224 kcal -
Összes Zsír
7,7 g -
Koleszterin
0 mg -
Szénhidrát
33,4 g -
Cukor
4,9 g -
Fehérje
7,6 g