Rizses gombaleves

2012-12-16
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 45 perc

A legutóbbi gombalevest úgy készítettük el, hogy tettünk bele rizst is. Nem volt rossz ötlet.

Ezeket szerezd be:

  • 30 dkg Csiperkegomba
  • 5 dkg Rizs
  • 1 db Vöröshagyma
  • 1 evőkanál Liszt
  • Fél csokor Petrezselyemzöld
  • 1 evőkanál Olaj
  • Késhegynyi Mustár
  • 1 csipet Curry
  • 1 csipet Bors
  • Ételízesítő

1. lépés

A rizst csak félig megfűzzük és félretesszük. Egy másik edényben a szeletekre vágott gombát, hagymát és az apróra vágott petrezselymet fedő alatt olajon megpároljuk. Körülbelül 10 perc elég is lesz.

2. lépés

10 perc után beleszórjuk a lisztet és 1 liter vízzel felöntjük. Beletesszük a félpuha rizst és közben ételízesítővel, sóval, borssal, curryvel, mustárral fűszerezzük. Ha teljesen puha lett a rizs, már azonnal készíthetjük a tányérokat.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

6 799 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Gombás kolbászos burgonyaleves

  • Bolognai zabkorpa palacsintából

  • Gombaleves nokedlivel, tejfölösen

  • Fűszeres gombaleves

  • Olívabogyós spagettisaláta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    224 kcal
  • Összes Zsír

    7,7 g
  • Koleszterin

    0 mg
  • Szénhidrát

    33,4 g
  • Cukor

    4,9 g
  • Fehérje

    7,6 g