Gombás kolbászos burgonyaleves
2014-03-19- Típus: Gombaleves receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 35 perc
- Elkészítés: 50 perc
Levest szerettem volna főzni de nem tudtam eldönteni milyen legyen. Hát ez lett belőle! Amolyan gomba és krumplileves hibrid.
Ezeket szerezd be:
- 15 dkg füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál zeller
- 25 dkg gomba
- 1 szál paraszt kolbász
- 50 dkg burgonya
- 2 dl főzőtejszín
- 1 kanál pirospaprika
- 1 kk só
- 1 kk őrölt fekete bors
- kevés ételízesítő
- 2 szál zellerzöld
- 5 dkg tészta levesbetétnek /betű, lúdgége, kis kocka/
1. Lépés
A vöröshagymát és a szalonnát apróra, a zöldségeket, kolbászt karikákra, a gombát vékony szeletekre, a burgonyát kis kockákra vágjuk.
2. Lépés
A szalonnát kipirítjuk, rádobjuk a hagymát és megdinszteljük. Beletesszük a zöldségeket és a gombát. Sózzuk, borsozzuk és ételízesítőt adunk hozzá. Pár percig együtt pároljuk, majd felöntjük a kívánt mennyiségre
Belerakjuk a burgonyát, kolbászt és a zeller zöldet majd készre főzzük. A végén öntjük hozzá a tejszínt, amivel egyet forralunk rajta.
3. Lépés
Főzhetünk bele levesbetétnek tésztát, csipetkét. Én betű tésztát tettem bele.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Értékelések
(4 / 5)
2 személy értékelt
3 007 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
325 kcal -
Zsír
15.7g -
Szénhidrát
29.2g -
Fehérje
16.5g -
Koleszterin
52mg -
Cukor
7.3g