Rigó Jancsi recept

2013-02-01
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 60 perc

A legtöbb süteménynek számtalan verziója kering a neten. Ez nem is baj, hiszen a végeredmény mindig ugyan az. Én is több receptet kipróbáltam már, számomra ez a nyerő.

Ezeket szerezd be:

  • Tésztához:
  • 250 g cukor
  • 7 tojás
  • 120 g liszt
  • 5 dkg mogyoró
  • 7 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 70 g kakaó
  • Töltelékhez:
  • 150 g porcukor
  • 150 g étcsokoládé
  • 100 g vaj
  • 7 dl tejszín
  • 1 tk zselatinpor
  • 150 g kakaó

1. Lépés

A tojássárgákat keverjük el a cukorral, majd verjük habosra. Szitáljuk hozzá a vaníliás cukrot és a lisztet, majd legvégül  a kakaót. A fehérjét verjük kemény habbá, forgassuk bele a mogyorót, majd adjuk a kettőt a kakaós krémhez.

Öntsük a tésztát egy kivajazott, kilisztezett formába, majd 180°C-ra előmelegített sütőben süssük meg. (Tűpróba). Mikor kész vegyük ki és tegyük félre hűlni.

2. Lépés

A töltelék elkészítése:

A tejszínt alaposan verjük fel, és szitáljuk bele a kakaóval összekevert porcukrot, majd jöhet bele a zselatint, amit a csomagoláson lévő utasításnak megfelelően készítettünk el. Tegyük hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.

A tésztát félbevágjuk, és egyenletesen eloszlatjuk rajta a krémet. Az étcsokit feldaraboljuk, nagyjából összetörjük. A vajjal vízgőz felett felolvasztjuk. Kenjük a sütemény tetejére a mázat és tegyük hűtőbe, amíg meg nem köt.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

7 088 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Finom szelet Marcsi konyhájából

  • Kókuszos piramis

  • Túrós sütemény

  • Rákóczi túrós

  • Yes szelet

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    856 kcal
  • Zsír

    40.3g
  • Szénhidrát

    115.3g
  • Fehérje

    22.5g