Rigó Jancsi recept
2013-02-01- Típus: Cukrász sütemény
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 60 perc
A legtöbb süteménynek számtalan verziója kering a neten. Ez nem is baj, hiszen a végeredmény mindig ugyan az. Én is több receptet kipróbáltam már, számomra ez a nyerő.
Ezeket szerezd be:
- Tésztához:
- 250 g cukor
- 7 tojás
- 120 g liszt
- 5 dkg mogyoró
- 7 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 70 g kakaó
- Töltelékhez:
- 150 g porcukor
- 150 g étcsokoládé
- 100 g vaj
- 7 dl tejszín
- 1 tk zselatinpor
- 150 g kakaó
1. Lépés
A tojássárgákat keverjük el a cukorral, majd verjük habosra. Szitáljuk hozzá a vaníliás cukrot és a lisztet, majd legvégül a kakaót. A fehérjét verjük kemény habbá, forgassuk bele a mogyorót, majd adjuk a kettőt a kakaós krémhez.
Öntsük a tésztát egy kivajazott, kilisztezett formába, majd 180°C-ra előmelegített sütőben süssük meg. (Tűpróba). Mikor kész vegyük ki és tegyük félre hűlni.
2. Lépés
A töltelék elkészítése:
A tejszínt alaposan verjük fel, és szitáljuk bele a kakaóval összekevert porcukrot, majd jöhet bele a zselatint, amit a csomagoláson lévő utasításnak megfelelően készítettünk el. Tegyük hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.
A tésztát félbevágjuk, és egyenletesen eloszlatjuk rajta a krémet. Az étcsokit feldaraboljuk, nagyjából összetörjük. A vajjal vízgőz felett felolvasztjuk. Kenjük a sütemény tetejére a mázat és tegyük hűtőbe, amíg meg nem köt.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
7 088 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
856 kcal -
Zsír
40.3g -
Szénhidrát
115.3g -
Fehérje
22.5g