Krumplis tőkehal

2013-08-17
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 1:10 p

A tőkehalat finom hagymás burgonyával készítettem el, de valami isteni finom lett.

Ezeket szerezd be:

  • 4 db Tőkehalszelet
  • 70 dkg Krumpli
  • 2-3 db nagyobb Vöröshagyma
  • 4 gerezd Fokhagyma
  • 1 csomó Petrezselyem
  • 1 csapott evőkanál Pirospaprika
  • Olaj

1. lépés

Olajon üvegesre megpirítjuk a szeletekre vágott vöröshagymát és egy gerezd fokhagymát. Ezután hozzáadjuk a vékony karikákra vágott krumplit, majd sóval és petrezselyemmel fűszerezzük.

2. lépés

Amikor a krumpli félig megpuhult, beletesszük a tőkehalfilét is és az egészet készre sütjük. Előkapunk egy serpenyőt, majd forró olajon megpirítjuk a másik 3 gerezd fokhagymát. A legvégén meghintjük pirospaprikával, gyorsan átkeverjük (de figyeljünk, hogy a pirospaprika ne égjen meg) és az elkészült pirospaprikás-olajos-fokhagymával leöntjük a hagymás-tőkehalas krumplinkat. Melegen tálaljuk.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(3 / 5)

3 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

4 369 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Brokkolis tőkehalfilé kuszkusszal és gombával

  • Tőkehal kagylóval

  • Csicseriborsós tőkehal

  • Paradicsomos tőkehal burgonyával

  • Rakott tőkehal recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    497 kcal
  • Összes Zsír

    15,7 g
  • Koleszterin

    110 mg
  • Szénhidrát

    37,6 g
  • Cukor

    3,8 g
  • Fehérje

    50,3 g