Almás-répás muffin recept
2012-04-01- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 45 perc
Mintha a finom répatorta és az almás sütemény úgy döntött volna, hogy kéz a kézben járnak. Egyik kísérletezésem eredménye lett, a családnak nagyon ízlett, így megosztom másokkal is.
Ezeket szerezd be:
- 3 bögre liszt
- 30 dkg csésze cukor
- 2 tk szódabikarbóna
- 1 1/2 tk sütőpor
- 1 1/2 tk fahéj
- 1/4 tk őrölt szegfűszeg
- 1/4 tk őrölt szerecsendió
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1/8 tk fekete bors
- 1/4 teáskanál só
- 1 csésze növényi olaj
- 4 nagy tojás
- 1 1/2 csésze durvára reszelt sárgarépa
- 1 1/2 csésze durvára reszelt, savanykás alma
- 1 csésze dió
- 5 dkg friss kecskesajt
- 4 dkg krémsajt
- 1 evőkanál sótlan vaj
- 1/2 teáskanál vanília-kivonat
- 1 csésze porcukor
Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra.
2. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a kristálycukrot, a szódabikarbónát, a sütőport, a fűszereket, a kakaót, a borsot és a sót. Habverővel keverjük össze, majd keverjük hozzá az olajat és a tojást. Adjuk hozzá a reszelt sárgarépát, és almát, aztán forgassuk bele a diót is.
3. A muffin sütőt béleljük ki papírformákkal, vagy helyezzük egyszerűen egy tepsibe, ha nem rendelkezünk sütőformával. Kanalazzuk a tésztát a papírpohár háromnegyedéig. Süssük kb. 20 percig, vagy amíg egy fogpiszkáló segítségével megnézzük, hogy a tészta belül is megsült. Hagyja kihűlni, mielőtt elkészítenénk rá a cukormázat.
4. Verjük fel a kecskesajtot, a krémsajtot, a vajat, a vaníliát és addig keverjük habverővel, amíg sima nem lesz (kb. 3 percig folyamatosan). Fokozatosan adjunk hozzá porcukrot és addig keverjük, ameddig össze nem áll.
Ameddig hűlnek a muffinok, tegyük hűtőbe a krémet és majd hidegen kenjük rá minden egyes darabra. A tetejét végül megszórhatjuk reszelt citromhéjjal vagy egy kis maradék dióval.
Értékelések
(3.7 / 5)
3 személy értékelt
4 090 megtekintés