Ribizlis tutti-frutti torta
2014-01-28- Típus: Különleges torták
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 8
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 55 perc
Gyors, mutatós torta kezdőknek is! :)
Ezeket szerezd be:
- Tészta (24-26-os formához):
- 3 tojás
- 19 dkg cukor
- 19 dkg finomliszt
- 0,75 dl olaj
- 0,75 dl meleg víz
- 1 cs. sütőpor
- 2 kupaknyi folyékony ételfesték
- ribizli ízlés szerint (fagyasztott is lehet)
- Krém:
- 4 dl tej
- 1 cs. tutti-frutti ízű pudingpor
- 15 dkg cukor
- 15 dkg margarin
- (aki szeretné, a krémbe is tehet ribizli szemeket)
- Díszítés:
- 500 ml meggle cukrászhab
- 2 cs. habfix
- 1,5 cs. babapiskóta
- ribizli a közepére, ízlés szerint
- 1 cs. tortazselé
- kevés cukor
1. Lépés
Első lépésként, az előzőleg jól lehűtött habot a habfixszel felverjük és hűtőbe tesszük felhasználásig.
Ezután elkészítjük a torta közepének ékét.
2. Lépés
Mirelit ribizli esetén, a kiengedett, lecsepegett ribizlit megszórjuk cukorral, kör formába , sütőpapírra rendezzük.
A leírtak szerint elkészített torta zselét ráöntjük és hagyjuk megkötni a hűtőben.
A díszítéshez felverjük a tojásfehérjét a cukorral, sütőpapírra korongokat nyomunk,
ribizlit teszünk a közepébe és a sütőben kiszárítjuk, kissé megsütjük.
(ha keményebb habot készítünk, habcsók formákat is nyomhatunk a korongok helyett)
3. Lépés
A tészta hozzávalóit gép segítsége nélkül összekeverjük és tűpróbáig sütjük, sütőpapíros vagy kikent formában.
( a torta alját körbe szoktam rajzolni a papíron, azt kivágom és belehelyezve a formába sütöm ki a tésztát, ez több lap sütése esetén a legpraktikusabb megoldás)
4. Lépés
A krémhez, a cukorral és kevés tejjel kikeverjük a pudingot, majd a többi tejhez öntve, kis lángon, sűrűn kevergetve készre főzzük és kihűtjük.
Ezután a puha vajjal összedolgozzuk gép segítségével, hogy selymes krémet kapjunk.
Míg vár a sorára, hűvös helyre vagy hűtőbe tesszük.
5. Lépés
A tortalapot tálcára helyezzük, esetleg tortacsipkére.
Trükk:Mielőtt díszítek, kis méretű vékony lapokat a torta alá helyezek,
melyeket díszítés után kihúzok, ezáltal nem lesz maszatos a tálca, sem a csipke!
6. Lépés
Kettévágjuk a lapot, megkenjük a krémmel, majd ráhelyezzük a tetejét és arra is kenünk egy vékony réteget.
Az egész tortát befedjük egyenletesen a tejszínhabbal.
Körbe kirakjuk babapiskótával.
7. Lépés
A zselés ribizlit, ha még engedett levet, papírtörlővel átitatjuk és a torta közepére tesszük.
A tojáshab korongokat köré helyezzük, ha pedig maradt még tejszínhab, a réseket kitölthetjük vele.
A díszek közé mentaleveleket teszünk és a torta külsejére masnit helyezünk.
Ha nem ér körbe, tiszta dróttal a tortalapba szúrjuk, mint Én is tettem :)
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
5 385 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
836 kcal -
Zsír
26.7g -
Szénhidrát
137.5g -
Fehérje
13.8g -
Koleszterin
213mg -
Cukor
50.9g