Ribizlis tutti-frutti torta

2014-01-28
Ribizlis tutti-frutti torta
  • Hány főre: 8
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 55 perc

Gyors, mutatós torta kezdőknek is! :)

Ezeket szerezd be:

  • Tészta (24-26-os formához):
  • 3 tojás
  • 19 dkg cukor
  • 19 dkg finomliszt
  • 0,75 dl olaj
  • 0,75 dl meleg víz
  • 1 cs. sütőpor
  • 2 kupaknyi folyékony ételfesték
  • ribizli ízlés szerint (fagyasztott is lehet)
  • Krém:
  • 4 dl tej
  • 1 cs. tutti-frutti ízű pudingpor
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg margarin
  • (aki szeretné, a krémbe is tehet ribizli szemeket)
  • Díszítés:
  • 500 ml meggle cukrászhab
  • 2 cs. habfix
  • 1,5 cs. babapiskóta
  • ribizli a közepére, ízlés szerint
  • 1 cs. tortazselé
  • kevés cukor

1. Lépés

Első lépésként, az előzőleg jól lehűtött habot a habfixszel felverjük és hűtőbe tesszük felhasználásig.
Ezután elkészítjük a torta közepének ékét.

2. Lépés

Mirelit ribizli esetén, a kiengedett, lecsepegett ribizlit megszórjuk cukorral, kör formába , sütőpapírra rendezzük.
A leírtak szerint elkészített torta zselét ráöntjük és hagyjuk megkötni a hűtőben.
A díszítéshez felverjük a tojásfehérjét a cukorral, sütőpapírra korongokat nyomunk,
ribizlit teszünk a közepébe és a sütőben kiszárítjuk, kissé megsütjük.
(ha keményebb habot készítünk, habcsók formákat is nyomhatunk a korongok helyett)

3. Lépés

A tészta hozzávalóit gép segítsége nélkül összekeverjük és tűpróbáig sütjük, sütőpapíros vagy kikent formában.
( a torta alját körbe szoktam rajzolni a papíron, azt kivágom és belehelyezve a formába sütöm ki a tésztát, ez több lap sütése esetén a legpraktikusabb megoldás)

4. Lépés

A krémhez, a cukorral és kevés tejjel kikeverjük a pudingot, majd a többi tejhez öntve, kis lángon, sűrűn kevergetve készre főzzük és kihűtjük.
Ezután a puha vajjal összedolgozzuk gép segítségével, hogy selymes krémet kapjunk.
Míg vár a sorára, hűvös helyre vagy hűtőbe tesszük.

5. Lépés

A tortalapot tálcára helyezzük, esetleg tortacsipkére.
Trükk:Mielőtt díszítek, kis méretű vékony lapokat a torta alá helyezek,
melyeket díszítés után kihúzok, ezáltal nem lesz maszatos a tálca, sem a csipke!

6. Lépés

Kettévágjuk a lapot, megkenjük a krémmel, majd ráhelyezzük a tetejét és arra is kenünk egy vékony réteget.
Az egész tortát befedjük egyenletesen a tejszínhabbal.
Körbe kirakjuk babapiskótával.

7. Lépés

A zselés ribizlit, ha még engedett levet, papírtörlővel átitatjuk és a torta közepére tesszük.
A tojáshab korongokat köré helyezzük, ha pedig maradt még tejszínhab, a réseket kitölthetjük vele.
A díszek közé mentaleveleket teszünk és a torta külsejére masnit helyezünk.
Ha nem ér körbe, tiszta dróttal a tortalapba szúrjuk, mint Én is tettem :)

 

Sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

2,693 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Amerika kapitány torta

    Amerika kapitány torta

  • Red Velvet Cake Gizitől (Vörös bársony torta)

    Red Velvet Cake Gizitől (Vörös bársony torta)

  • Zserbó torta

    Zserbó torta

  • Monster High babatorta

    Monster High babatorta

  • Tiramisu torta Henitől

    Tiramisu torta Henitől

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    836 kcal
  • Zsír

    26.7g
  • Szénhidrát

    137.5g
  • Fehérje

    13.8g
  • Koleszterin

    213mg
  • Cukor

    50.9g