Nyári cukkinis pite

2012-07-20
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 35 perc
  • Elkészítés: 1:5 p

Ki gondolta volna, hogy a pite nem csak édesen, hanem sósan is kiváló, akár még főételként is, levesek után fogyaszthatjuk.

Ezeket szerezd be:

  • 3 reszelt cukkini
  • 1/2 csésze mogyoróhagyma
  • 3-4 apróra vágott friss snidling
  • 10 dkg mozzarella sajt
  • 2 evőkanál reszelt parmezán sajt
  • 1/2 csésze liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 2/3 csésze tej
  • 1 tk olívaolaj
  • 2 nagy tojás
  • 1/2 tk só
  • friss bors ízlés szerint

1. lépés

Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. Finoman olajozzunk vagy vajazzunk ki egy pite sütőformát. Keverjük össze a lereszelt cukkinit, a gyöngyhagymát, a snidlinget, a mozzarella sajtot egy tálban.

2. lépés

Szitáljuk a lisztet át, majd keverjük el a sütőporral, sorban jöhet hozzá a többi hozzávaló. Öntsük össze a cukkinis keverékkel. Az egész tésztát öntsük a kivajazott sütőformába szórjuk meg a reszelt parmezán sajttal, és süssük 30-35 percig, vagy amíg a tetején a sajt megbarnul.

Hagyd állni legalább 5 percig tálalás előtt.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1,501 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fordított szilvás piskóta

  • Tejes pite mandulalisztből

  • Marcipános almás pite

  • Marcipános szilvás pite

  • Őszibarackos pite

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    125,3 kcal
  • Zsír

    4,8 g
  • Fehérje

    8,1 g
  • Szénhidrát

    13,1 g