Rebarbara lekvár

2013-10-10
  • Hány főre: 10
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 45 perc

A rebarbara kitűnő választás sütemények készítésére, bátran próbáljuk ki lekvárként is!

Ezeket szerezd be:

  • 1kg rebarbara
  • 500g befőzőcukor (2:1 Koronás Cukor)
  • 2 tk vanília kivonat
  • 1 citrom leve

1. Lépés

Tegyük a megtisztított, darabokra vágott rebarbarát egy nagy lábasba a cukorral és a vaníliával. Melegítsük, amíg a cukor feloldódik, majd nyomjuk bele a citromlevet. Forraljuk 10 percig (a rebarbara legyen lágy).

2. Lépés

Figyeljük folyamatosan az állagát. A befőző cukorban már minden szükséges hozzávaló benne van, ami a befőzéshez kell. Ha elég sűrű a lekvár, vegyük le a tűzről és hagyjuk hűlni 15 percig, mielőtt üvegekbe töltenénk. Hűvös, sötét helyen fél évig eláll.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4 / 5)

4 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

7 908 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Bodzás-fehér csokis málnalekvár

  • Lekvár bogyós gyümölcsből

  • Szőlő-körte dzsem

  • Fahéjas szilvalekvár

  • Eperlekvár recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    44 kcal
  • Zsír

    0g
  • Szénhidrát

    12g
  • Fehérje

    0g