Rebarbara lekvár
2013-10-10- Hány főre: 10
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 45 perc
A rebarbara kitűnő választás sütemények készítésére, bátran próbáljuk ki lekvárként is!
Ezeket szerezd be:
- 1kg rebarbara
- 500g befőzőcukor (2:1 Koronás Cukor)
- 2 tk vanília kivonat
- 1 citrom leve
1. Lépés
Tegyük a megtisztított, darabokra vágott rebarbarát egy nagy lábasba a cukorral és a vaníliával. Melegítsük, amíg a cukor feloldódik, majd nyomjuk bele a citromlevet. Forraljuk 10 percig (a rebarbara legyen lágy).
2. Lépés
Figyeljük folyamatosan az állagát. A befőző cukorban már minden szükséges hozzávaló benne van, ami a befőzéshez kell. Ha elég sűrű a lekvár, vegyük le a tűzről és hagyjuk hűlni 15 percig, mielőtt üvegekbe töltenénk. Hűvös, sötét helyen fél évig eláll.
Értékelések
(4 / 5)
2 személy értékelt
8 282 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
44 kcal -
Zsír
0g -
Szénhidrát
12g -
Fehérje
0g