Diós-ananászos kalács
2015-01-28- Hány főre: 4
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 45 perc
- Elkészítés: 1:15 p
A megmaradt, szikkadt kalács felhasználására egy ötlet.
Ezeket szerezd be:
- 1 db fonott kalács
- 1 doboz ananász
- darált dió + cukor
- mazsola
- 4 tojás
- 4-5 dl tej
- 3-4 ek méz (v. cukor)
- 2 ek cukor
- 1 tk vanília aroma
- 2-3 ek őszibaracklekvár
- reszelt citromhéj
1. Lépés
Egy közepes méretű tepsit kivajazni. A kalácsot nem túl vastag szeletekre felvágni, majd egy sort a tepsibe helyezni.
2. Lépés
A tojások sárgáját a tejjel, a vanília aromával, a cukorral állandó keverés mellett felforralni, majd a felét rálocsolni a kalácsszeletek tetejére.
3. Lépés
A darált diót összekeverni ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, mazsolával és reszelt citromhéjjal, majd a felét rászórni a kalács tetejére (én nem mértem a diót, jó sokat kevertem össze).
4. Lépés
Ezután rátenni az ananászt és megcsorgatni a mézzel. Tetejét befedni a maradék kalácsszeletekkel, majd meglocsolni a maradék tejjel. Végül rászórni a megmaradt diós keveréket.
5. Lépés
Előmelegített sütőbe, közepes lángon kb. 30 percig sütni. Közben a tojások fehérjét egy csipet sóval és 2 ek porcukorral kemény habbá verni, majd hozzáadni a lekvárt és még pár pillanatig tovább verni, hogy jól összekeveredjen.
6. Lépés
A kalácsot kivenni a sütőből, majd egyenletesen a tetejére simítani a habot és visszahelyezni a sütőbe. Mérsékelni a lángot és 15-20 perc alatt készre sütni. A hab inkább csak száradjon, mint süljön, akkor jó ha szép aranybarna színt kap.
Sütőből kivéve, kicsit hűlni hagyni, majd porcukorral megszórva tálalni.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 969 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
739 kcal -
Zsír
21.9g -
Szénhidrát
113g -
Fehérje
25.1g -
Koleszterin
174mg -
Cukor
45.2g