Rakott cheddar sajtos zöldbab

2012-06-21
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 35 perc
  • Elkészítés: 55 perc

Egészen egyszerű dolgunk van ezzel a recepttel, ha nem akarunk sokat vacakolni a főzéssel.

Ezeket szerezd be:

  • 1 csomag zöldbab (fagyasztott)
  • 15 dkg reszelt cheddar sajt
  • 4 nagy tojás
  • 3 csésze tej
  • 1 csésze liszt
  • 1/2 teáskanál só
  • 8 csík szalonna
  • ízlés szerint só, bors

1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. Olajozzunk ki egy közepes méretű serpenyőt. Tegyük fel a zöldbabot főni, ha nem előre elkészített fagyasztott változatot használnánk. Utóbbi esetében nagyon könnyű dolgunk van, ezért én is így készítem, de ha valakinek van a kertben zöldbab, akkor hagyományos módon főzze meg vagy félig párolja meg.

2. Lépés

Egy közepes méretű tálban keverjük össze a zöldbabot a reszelt sajttal. Egy másik tálban habverővel keverjük össze a tojást, a tejet, lisztet és a sót. Tovább fűszerezhetjük másmilyen fűszerekkel is, pl. majoránnával vagy oregánóval. Öntsünk rá a zöldbabra. Szórjuk a szeletekre vágott szalonnát a tetejére. Süssük 35 percig, amíg a sajt megpirul a tetején.

 

Fogás: Hozzávalók: , , , , , , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 175 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sült tök

  • Tepsis karalábé

  • Tejfölös karalábé

  • Tükörtojásos cukkini

  • Rakott karfiol

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    620 kcal
  • Összes zsír

    37,1 g
  • Szénhidrát

    33,9 g
  • Fehérje

    36,7 g