Tejfölös karalábé

2012-07-01
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Lehet én vagyok tudatlan, de szerintem nem én lennék az egyedüli, aki még nem hallott erről a receptről. Pár napja az egyik kedves barátom megkért, hogy nézzük meg az autóját, mert valami nem akar rajta működni. Ebédre az anyukája ezt a finomságot tálalta.

Ezeket szerezd be:

  • 4 fej zsenge Karalábé
  • 1 dl Tejföl
  • 1 Tojássárgája
  • 5 dkg Vaj
  • 1 csokor Petrezselyemzöld
  • 15 dkg Sajt

1. lépés

A karalábét megpucoljuk és szeletekre, hasábokra vágjuk, majd 5 dkg vajon átforgatjuk. Kevés sóval megfűszerezzük. A karalábé levet ereszt, de ha kevesellnétek, akkor egy kevés víz hozzáadásával az egészet puhára pároljuk.

2. lépés

Amikor puha lett a karalábé, tegyük át egy tepsibe vagy egy tűzálló tálba. Szórjuk meg egy csokor petrezselyemmel a tetejét. Ha ezzel is megvolnánk, akkor 1 dl tejfölt és 1 tojássárgáját jól összekeverjük és rákenjük a karalábékra. Koronázásként reszelt sajtot szórunk rá és addig sütjük, amíg sajt ráolvad.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 276 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sült lazacfilé mángold ágyon csiperkegombával

  • Sült tök

  • Aranykeszeg sóban sütve

  • Tonhallal töltött paprika sajttal

  • Paprikás tengeri hal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    558 kcal
  • Összes Zsír

    49,8 g
  • Koleszterin

    245 mg
  • Szénhidrát

    7,8 g
  • Cukor

    3,4 g
  • Fehérje

    22,1 g

Kommentek

  • xy

    Most karfiol vagy karalábé?