Paradicsomos vinaigrette

2012-07-25
  • Hány főre: 8
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 10 perc

Szeretnénk egy jó kis fűszeres, paradicsomos szószt készíteni egy egyszerű salátához? A következő receptünket, biztosan többször is elkészíted.

Ezeket szerezd be:

  • 2 közepes piros érett paradicsom
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 evőkanál vörös borecet
  • 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 tk dijoni mustár
  • 1 evőkanál citromlé
  • 2 evőkanál víz
  • 1/2 teáskanál oregánó
  • só és friss bors ízlés szerint
  • 1 evőkanál darált mogyoróhagyma

1. Lépés

Hámozzuk meg a paradicsomokat, majd tegyük a turmixgépünkbe. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, az ecetet, a citromlevet, a vizet, dijoni mustár, oregánót, sót és borsot. Közepes fokozaton kezdjük el össze dolgozni.

A végén adjuk hozzá az apróra vágott mogyoróhagymát, és még egyszer jól összekeverjük. Tegyük hűtőbe egy pár órára, hogy az ízek jól összeérjenek.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 192 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Besamelmártás

  • Uborkás saláta öntet

  • Cézár saláta öntet

  • Görög tzatziki

  • Joghurtos saláta öntet

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    50,8 kcal
  • Zsír

    5,1 g
  • Szénhidrát

    1,3 g
  • Fehérje

    0,2 g