Paradicsomos vinaigrette
2012-07-25- Típus: Saláta öntet
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 8
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 10 perc
Szeretnénk egy jó kis fűszeres, paradicsomos szószt készíteni egy egyszerű salátához? A következő receptünket, biztosan többször is elkészíted.
Ezeket szerezd be:
- 2 közepes piros érett paradicsom
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 evőkanál vörös borecet
- 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 tk dijoni mustár
- 1 evőkanál citromlé
- 2 evőkanál víz
- 1/2 teáskanál oregánó
- só és friss bors ízlés szerint
- 1 evőkanál darált mogyoróhagyma
1. Lépés
Hámozzuk meg a paradicsomokat, majd tegyük a turmixgépünkbe. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, az ecetet, a citromlevet, a vizet, dijoni mustár, oregánót, sót és borsot. Közepes fokozaton kezdjük el össze dolgozni.
A végén adjuk hozzá az apróra vágott mogyoróhagymát, és még egyszer jól összekeverjük. Tegyük hűtőbe egy pár órára, hogy az ízek jól összeérjenek.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 192 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
50,8 kcal -
Zsír
5,1 g -
Szénhidrát
1,3 g -
Fehérje
0,2 g