Szilvás-gyömbéres muffin
2013-04-20- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 40 perc
A szilva is az egyik kedvenc gyümölcsöm, nagyon jól passzol a gyömbérhez és a fahéjhoz.
Ezeket szerezd be:
- 300g liszt
- 2 csapott teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál fahéj
- 2 teáskanál őrölt gyömbér
- 1/4 teáskanál szerecsendió
- csipet őrölt szegfűszeg
- 1/3 teáskanál só
- 140g méz
- 120g vaj
- 150 ml tej
- 1 tojás
- 3 evőkanál barna cukor
- 300g szilva
1. lépés
Keverjük össze a lisztet, a szódabikarbónát, a fűszereket és a sót. Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben és csorgassuk bele a mézet. Tegyük félre hűlni egy pillanatra, majd öntsük hozzá a tejet, hozzáadjuk a tojást és a cukrot is belekeverjük.
2. lépés
Mossuk meg a szilvát és darabokra vágjuk. Adjuk hozzá a lisztes keverékhez, majd végül öntsük hozzá a nedves hozzávalókat és keverjük át egy fakanállal.
3. lépés
Tegye a tésztát a kivajazott vagy papírral bélelt muffin formákba. Süssük 160°C-on 25 percig.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
4 223 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
458 kcal -
Zsír
18.2g -
Szénhidrát
68.1g -
Fehérje
7.6g