Szilvás-gyömbéres muffin

2013-04-20
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 40 perc

A szilva is az egyik kedvenc gyümölcsöm, nagyon jól passzol a gyömbérhez és a fahéjhoz.

Ezeket szerezd be:

  • 300g liszt
  • 2 csapott teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál fahéj
  • 2 teáskanál őrölt gyömbér
  • 1/4 teáskanál szerecsendió
  • csipet őrölt szegfűszeg
  • 1/3 teáskanál só
  • 140g méz
  • 120g vaj
  • 150 ml tej
  • 1 tojás
  • 3 evőkanál barna cukor
  • 300g szilva

1. lépés

Keverjük össze a lisztet, a szódabikarbónát, a fűszereket és a sót. Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben és csorgassuk bele a mézet. Tegyük félre hűlni egy pillanatra, majd öntsük hozzá a tejet, hozzáadjuk a tojást és a cukrot is belekeverjük. 

2. lépés

Mossuk meg a szilvát és darabokra vágjuk. Adjuk hozzá a lisztes keverékhez, majd végül öntsük hozzá a nedves hozzávalókat és keverjük át egy fakanállal.

3. lépés

Tegye a tésztát a kivajazott vagy papírral bélelt muffin formákba. Süssük 160°C-on 25 percig.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

4 223 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zabpelyhes muffin reggelire

  • Almás-túrós diétás muffin

  • Kókuszos-meggyes muffin

  • Ribizlis-mákos bögrés süti

  • Fahéjas-diós muffin recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    458 kcal
  • Zsír

    18.2g
  • Szénhidrát

    68.1g
  • Fehérje

    7.6g