Paradicsomos tőkehal burgonyával

2013-09-27
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 60 perc

A tőkehalhoz paradicsomot adtam és főtt burgonyát készítettem mellé. A barátnőmnek nagyon ízlett.

Ezeket szerezd be:

  • 1 kg Krumpli
  • 600 g Tőkehal
  • 1-2 db Vöröshagyma
  • 4 db Paradicsom
  • 1 db kis konzerves Paradicsom sűrítmény
  • 2-3 gerezd Fokhagyma
  • Liszt
  • Olaj
  • Bors
  • 3 csomó Petrezselyem

1. lépés

A krumplit héjában megfőzzük, leszedjük a héját és felvágjuk. A tőkehal-filét lisztben megforgatjuk és olajon kisütjük, csíkokra vagy tetszés szerint felvágjuk.

2. lépés

Olajon megpirítjuk a kicsire vágott vöröshagymát, karikákra vágott fokhagymát, majd hozzáadjuk a felvágott paradicsomot, apróra szelt petrezselymet, végül a paradicsom sűrítményt. Sóval, borssal ízesítjük.

3. lépés

A paradicsomos alapba beletesszük a megsült halfiléket és pár percig rotyogtatjuk. Ha elkészült, keverjük össze a főtt burgonyával.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 388 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Brokkolis tőkehalfilé kuszkusszal és gombával

  • Fokhagymás garnélarák

  • Bolognai zabkorpa palacsintából

  • Brokkolis garnélarák

  • Fehérboros garnélarák

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    534 kcal
  • Összes Zsír

    15,4 g
  • Koleszterin

    83 mg
  • Szénhidrát

    57,7 g
  • Cukor

    7,1 g
  • Fehérje

    41,8 g