Túrófánk recept

2013-10-13
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Ezt a desszertet bárki megtudja csinálni, annyira egyszerű. Azokra az alkalmakra ajánlom, amikor gyorsan kell valami finomat varázsolni az asztalra, mondjuk amikor váratlan vendégek érkeznek hozzánk. Mire a kávé lefő kész is a finom harapnivaló.

Ezeket szerezd be:

  • ½ kg túró
  • ¼ kg liszt
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1 cs. vaníliáscukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • porcukor
  • olaj a sütéshez

1. lépés

A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, majd fél órát pihentetjük. Ha pihent ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd tetszőleges méretűre és formájúra szaggatjuk.

2. lépés

Forró olajban aranybarnára sütjük őket. Nem kell forgatni a fánkokat, mert maguktól megfordulnak. Még forrón bőségesen megszórjuk porcukorral, akár meg is forgathatjuk benne. Házi baracklekvárral tálaljuk, azzal a legfinomabb.

Azért eszünk, hogy éljünk, és nem azért élünk, hogy együnk, de a kulináris élvezetekért érdemes élni!

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2,269 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Tarkedli recept

  • Túróval töltött fánk

  • Sütőporos fánk

  • Joghurtos fánk Gizitől

  • Extra puha csöröge fánk

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    382 kcal
  • Zsír

    6.3g
  • Szénhidrát

    58g
  • Fehérje

    22.3g