Paradicsomos húsgombóc

2012-11-04
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 35 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Régen nem sokat készített ilyet az anyukám, mert ő nem szerette, leginkább az iskolai menzán kaptunk és akkor is mindig gyorsan befaltuk.

Ezeket szerezd be:

  • 50 dkg darált hús
  • 1 fej hagyma
  • 1 púpozott csésze rizs
  • só, bors ízlés szerint
  • 3 kk pirospaprika
  • 1 tojás
  • 500ml paradicsompüré
  • 5-6 szem főtt krumpli
  • liszt, olaj a rántáshoz

1. lépés

A darált húst és a rizst összekeverjük egy tálban, beletesszük a nagyon apró kockákra vágott hagymát, jól megfűszerezzük és beleverjük a tojást. Ezután gombócokat gyúrunk belőle és enyhén sós vízben megfőzzük.

2. lépés

Kevés olajjal és liszttel készítünk egy világos rántást, amit felöntünk 1 dl vízzel és a paradicsomszósszal. Sózzuk és cukorral ízesítjük, majd sűrű szószt főzünk belőle. A legvégén beleültetjük a gombócokat a szószba, 1-2 percig rotyogtatjuk, aztán kész is. Igény szerint főzhetünk ki főtt krumplit is és azzal tálaljuk.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(3.9 / 5)

3.9 5 9
Értékeld a receptet!

9 személy értékelt

8,783 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fűszeres pulykagombóc

  • Spagetti ágyon paradicsomos húsgombóc

  • Sáfrányos marhagombóc

  • Paradicsomos húsgombóc recept

  • Marhagombóc paradicsomszósszal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    750 kcal
  • Zsír

    7.1g
  • Szénhidrát

    118.7g
  • Fehérje

    56.6g