Pangasius zöldségekkel és kapormártással

2013-12-14
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 30 perc

A pangasius-halfilét zöldségekkel grilleztem és kapros mártással tálaltam.

Ezeket szerezd be:

  • 1 szelet pangasiusfilé
  • 1 db poréhagyma
  • 3 db krumpli
  • 0.5 db citrom
  • 3 db csiperkegomba
  • 6 db kelbimbó
  • vaj
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt fehér bors (ízlés szerint)
  • 1 dl tejszín
  • 5 szál kapor
  • petrezselyem

1. lépés

A pangasius filét kettévágom, ízlés szerint sózom, borsozom.

2. lépés

Facsarunk rá citromot, mellé teszem a póréhagymát, teszek rá vajat.

3. lépés

Egy másik serpenyőben pedig megsütöm, párolom a zöldségeket.

4. lépés

Amíg ezek sülnek, elkészítem a kapormártást tejszínnel és apróra vágott kaporral, sóval, fehér borssal.

5. lépés

A krumplit vajban sütöm.

6. lépés

Tálalok. A tányérra helyezek egy halfilét, köré zöldségeket. A halra öntök kapros mártást, s teszek rá egy kaporlevelet. A krumplikra petrezselyemzöldet rakok. Díszítem egy szelet citrommal.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

1,153 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Rántott pangasius tésztával

  • Grillezett pangasius édeskrumplival

  • Fehérboros grillezett pangasius mángolddal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    432 kcal
  • Zsír

    10,8 g
  • Koleszterin

    23 mg
  • Szénhidrát

    62,8 g
  • Cukor

    7,2 g
  • Fehérje

    26,3 g