Pampuska fokhagymásan
2014-03-12- Hány főre: 4
- Előkészítés: 1:10 p
- Főzési/Sütési idő: 22 perc
- Elkészítés: 1:32 p
Igazán egyszerű elkészíteni, annál is egyszerűbb eltüntetni! :D
Úgy jár rá az ember, mint maci a mézre ;)
Levesek mellé vagy után is, szívből ajánlom!
Ezeket szerezd be:
- 40 dkg liszt
- 2 dl meleg víz
- fél kocka élesztő
- 1 ek. cukor
- 2 ek. olaj
- 1 tk. só
- Kence:
- 1 ek. olaj
- 1 ek. tejföl
- 1 kk. só
- 4 gerezd zúzott fokhagyma
- pár csepp citromlé
1. Lépés
A langyos vízben elkeverjük a cukrot, egy evőkanálnyi lisztet,
majd belemorzsoljuk az élesztőt.
Felfuttatjuk.
2. Lépés
Ezután a többi liszthez öntjük, hozzáadjuk a sót, az olajat és jól összegyúrjuk ill. megdagasztjuk.
Kb. egy órát kelesztjük meleg helyen, ezt követően ismét dagasztjuk.
Lisztezett deszkán kisebb gombócokat formázunk a tésztából, olajjal kikent formába tesszük Őket.
3. Lépés
15 percig pihentetjük, majd előmelegített sütőben, 175 C°-on sütjük.
Húsz perc múlva kiemeljük a sütőből, lekenjük a kencével és
további 2 percig sütjük.
Kivéve a sütőből, némi pihentetés után fogyasztjuk.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
3 667 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
519 kcal -
Zsír
12.4g -
Szénhidrát
84.2g -
Fehérje
15.2g -
Koleszterin
1mg -
Cukor
3.3g