Pampuska fokhagymásan

2014-03-12
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 1:10 p
  • Főzési/Sütési idő: 22 perc
  • Elkészítés: 1:32 p

Igazán egyszerű elkészíteni, annál is egyszerűbb eltüntetni! :D
Úgy jár rá az ember, mint maci a mézre ;)
Levesek mellé vagy után is, szívből ajánlom!

Ezeket szerezd be:

  • 40 dkg liszt
  • 2 dl meleg víz
  • fél kocka élesztő
  • 1 ek. cukor
  • 2 ek. olaj
  • 1 tk. só
  • Kence:
  • 1 ek. olaj
  • 1 ek. tejföl
  • 1 kk. só
  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
  • pár csepp citromlé

1. Lépés

A langyos vízben elkeverjük a cukrot, egy evőkanálnyi lisztet,
majd belemorzsoljuk az élesztőt.
Felfuttatjuk.

2. Lépés

Ezután a többi liszthez öntjük, hozzáadjuk a sót, az olajat és jól összegyúrjuk ill. megdagasztjuk.
Kb. egy órát kelesztjük meleg helyen, ezt követően ismét dagasztjuk.
Lisztezett deszkán kisebb gombócokat formázunk a tésztából, olajjal kikent formába tesszük Őket.

3. Lépés

15 percig pihentetjük, majd előmelegített sütőben, 175 C°-on sütjük.
Húsz perc múlva kiemeljük a sütőből, lekenjük a kencével és
további 2 percig sütjük.
Kivéve a sütőből, némi pihentetés után fogyasztjuk.

 

Fogás: Cimkék: Hozzávalók: , , , , , ,

Sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

1,850 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Tarkedli recept

  • Túróval töltött fánk

  • Sütőporos fánk

  • Joghurtos fánk Gizitől

  • Extra puha csöröge fánk

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    519 kcal
  • Zsír

    12.4g
  • Szénhidrát

    84.2g
  • Fehérje

    15.2g
  • Koleszterin

    1mg
  • Cukor

    3.3g