Fánk sütőben sütve

2018-02-05
  • Hány főre: 3
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 1:40 p

Ha így készítjük egészségesebb lesznek a fánkok. Bármilyen lekvárral lehet ízesíteni.

Ezeket szerezd be:

  • 3 dkg Élesztő
  • 1 dl Tej (2,8%-os)
  • 2 ek Barna cukor
  • 3 ek Víz
  • 5 dkg Vaj
  • 2 db Tojás
  • 5 dkg Porcukor
  • 35 dkg Liszt
  • 10 dkg Áfonyalekvár

1. lépés

Az élesztőt a tejjel és a vízzel összekeverjük, és felfuttatjuk, kb. 15 perc alatt.

2. lépés

A megolvasztott vajat, tojást, a lisztet, a porcukrot az élesztős tejjel tésztává gyúrjuk, és dagasztjuk kb. 45 perc alatt készre kelesztjük.

3. lépés

Amikor már megkelt tésztánk, akkor korongokat formázunk belőle és rárakjuk a lekvárt.

4. lépés

Ezután összegömbölyítjük és máris tehetjük a tepsibe.

5. lépés

Amikor a fánk elkészítésével már készen vagyunk, akkor az egész tepsiben lévő fánkokat előre melegített sütőbe rakjuk. 180 C fokon, kb. 30 perc alatt készre sütjük.

Hétvégén szinte mindig sütök valami új fajta receptet, akár gluténmentesen is.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1 221 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Tarkedli recept

  • Túróval töltött fánk

  • Sütőporos fánk

  • Joghurtos fánk Gizitől

  • Extra puha csöröge fánk

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    865,5kcal
  • Zsír

    19,19g
  • Koleszterin

    162,5mg
  • Szénhidrát

    153,4g
  • Cukor

    50,82g
  • Fehérje

    21,56g