Mákos és Diós tészta
2012-09-17- Típus: Édes tészták
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 35 perc
Mintha csak az iskolai menza napi menüjét látnám, ahol e két pompás étel közül lehetett választani. Akárki akármit mond, én a mai napig szeretem és készítem a családnak, hiszen ha gyorsan kész akarok lenni a vacsival, akkor mi mást találhatnék ki? És még a gyerkőcök is örömmel falják.
A cikk egyedülálló férfiaknak is ajánlott. :)
Ezeket szerezd be:
- 700 g tészta (széles metélt)
- 100 g darált és cukrozott mák vagy dió
- porcukor
1. lépés
A teendő nagyon egyszerű. Fogjuk a széles metéltet vagy a kocka alakú tésztát és bő sós vízben kifőzzük. Szűrjuk, majd a tálaláskor meghintjük a kívánt ízesítéssel: cukrozott mákkal vagy dióval. :)
fotó: albi-konyha
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
5 213 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
734 kcal -
Zsír
15.2 g -
Szénhidrát
126.7 g -
Fehérje
24.3 g