Mákos és Diós tészta

2012-09-17
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Mintha csak az iskolai menza napi menüjét látnám, ahol e két pompás étel közül lehetett választani. Akárki akármit mond, én a mai napig szeretem és készítem a családnak, hiszen ha gyorsan kész akarok lenni a vacsival, akkor mi mást találhatnék ki? És még a gyerkőcök is örömmel falják.

A cikk egyedülálló férfiaknak is ajánlott. :)

Ezeket szerezd be:

  • 700 g tészta (széles metélt)
  • 100 g darált és cukrozott mák vagy dió
  • porcukor

1. lépés

A teendő nagyon egyszerű. Fogjuk a széles metéltet vagy a kocka alakú tésztát és bő sós vízben kifőzzük. Szűrjuk, majd a tálaláskor meghintjük a kívánt ízesítéssel: cukrozott mákkal vagy dióval. :)

 

fotó: albi-konyha
Fogás: Hozzávalók: , ,

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

5 213 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Grízes tészta barack lekvárral

  • Penne tészta eperrel

  • Almás metélt recept

  • Mákos tészta recept

  • Édes sült metélt

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    734 kcal
  • Zsír

    15.2 g
  • Szénhidrát

    126.7 g
  • Fehérje

    24.3 g