Túróval töltött fánk

2016-01-11
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Lassan itt a farsang, ideje elővenni a fánk recepteket.

Ezeket szerezd be:

  • 25 deka liszt
  • 2 tojássárgája
  • 5 evőkanál tejföl
  • kevéske só
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 2 evőkanál porcukor
  • Töltelék:
  • 20 deka túró
  • 1 evőkanál tejföl
  • mazsola
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál búzadara

1. lépés

A tészta hozzávalóit összegyúrom és kinyújtom a csörögefánknak megfelelő vastagságúra.

2. lépés

A töltelék hozzávalóit összedolgozom egy nagy tálban. Ahogyan a derelyét készítem, ugyanúgy rakom a tészta felére a túróhalmokat. Amikor ezzel kész vagyok a tészta másik felét ráfordítom és az ujjammal lenyomkodom.

3. lépés

Derelyeszaggatóval kiszaggatom. Olajat forrósítok és a fánkokat kisütöm. Porcukkal leszórva tálalom.

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(4.3 / 5)

4.3 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

2 616 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Tarkedli recept

  • Sütőporos fánk

  • Joghurtos fánk Gizitől

  • Extra puha csöröge fánk

  • Zöldséges tarkedli

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    495 kcal
  • Zsír

    23.5g
  • Koleszterin

    166mg
  • Szénhidrát

    58.3g
  • Cukor

    5.8g
  • Fehérje

    12.5g