Joghurtos fánk Gizitől
2015-03-16- Típus: Fánk
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 1:40 p
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 2:0 p
Farsang idején mindig megsütöm ezt a finom fánkot.
Ezeket szerezd be:
- 1 dl tej
- 1.5 dl natúr joghurt
- 2 dkg élesztő
- 2 ek cukor
- 25 dkg liszt
- 1/4 tk szódabikarbóna
- csipet só
- 5 dl olaj a sütéshez
1. Lépés
A joghurtot kelesztőtálba tenni. A tejet forráspontig melegíteni, majd levenni a tűzről és hozzáönteni a joghurthoz.
2. Lépés
Beletenni a cukrot, jól összekeverni és végül belemorzsolni az élesztőt.
Ezután a tál tetejét lefedni és 5 percig pihentetni, majd hozzáönteni a csipet sóval és a szódabikarbónával összekevert lisztet.
3. Lépés
Keverőlapáttal jól összekeverni, tetejét liszttel megszórni, majd a tál tetejét lefedve, egy órán át meleg helyen keleszteni.
4. Lépés
Kelesztés után, lisztezett felületre borítani, majd a tetejét is jól megszórni liszttel és tenyérrel ujjnyi vastagra szétnyomkodni. Kelesztés után elég lágy lesz a tészta, ezért bőven alá kell lisztezni hogy ne ragadjon le.
5. Lépés
Fánkszaggatóval kiszaggatni, majd egy konyharuhával letakarva még 20 percig keleszteni.
6. Lépés
Egy serpenyőbe olajat hevíteni, majd óvatosan belehelyezni a fánkokat. Egyszerre legfeljebb 3-4 db-ot, mert sütés közben nőni fognak. Mindkét oldalát szép pirosra sütni, majd lecsepegtetni és papírtörlőre kiszedni.
Még melegen porcukorral megszórni és ízlés szerinti lekvárral tálalni.
Értékelések
(4.3 / 5)
3 személy értékelt
2 839 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
407 kcal -
Zsír
13.3g -
Szénhidrát
59.6g -
Fehérje
11.4g -
Koleszterin
4mg -
Cukor
10.1g