Padlizsános tészta
2014-01-03- Típus: Zöldséges tészták
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 3
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 6 perc
- Elkészítés: 20 perc
Finom laktató tésztaétel, ráadásul iszonyatosan gyorsan elkészül.
Ezeket szerezd be:
- 1 padlizsán
- 1 kis doboz paradicsomszósz
- bazsalikom
- poréhagyma
- só
- fél deci olívaolaj
- pár szem olívabogyó
- 15 deka reszelt parmezán
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csg penne vagy szarvacska tészta
1. Lépés
A padlizsánt megmosom és szárazra törlöm, majd kis kockákra felvágom. Az olajat felteszem és a póréhagymát beleszelem, amikor megpárolódott, hozzáadom a kockákra vágott padlizsánt, sót, kis vizet.
2. Lépés
Ráöntöm a paradicsomszószt, a bogyókat, az apróra vágott fokhagymákat, és puhára megfőzöm. A tésztát sós olajos forró vízben kifőzöm, a kettöt összekeverem és máris tálalom. A tetejére sajtot reszelek.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
3 673 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
517 kcal -
Zsír
19.6g -
Szénhidrát
61.7g -
Fehérje
28.1g -
Koleszterin
97mg -
Cukor
5.9g