Padlizsános tészta

2014-01-03
  • Hány főre: 3
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 6 perc
  • Elkészítés: 20 perc

Finom laktató tésztaétel, ráadásul iszonyatosan gyorsan elkészül.

Ezeket szerezd be:

  • 1 padlizsán
  • 1 kis doboz paradicsomszósz
  • bazsalikom
  • poréhagyma
  • fél deci olívaolaj
  • pár szem olívabogyó
  • 15 deka reszelt parmezán
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csg penne vagy szarvacska tészta

1. Lépés

A padlizsánt megmosom és szárazra törlöm, majd kis kockákra felvágom. Az olajat felteszem és a póréhagymát beleszelem, amikor megpárolódott, hozzáadom a kockákra vágott padlizsánt, sót, kis vizet.

2. Lépés

Ráöntöm a paradicsomszószt, a bogyókat, az apróra vágott fokhagymákat, és puhára megfőzöm. A tésztát sós olajos forró vízben kifőzöm, a kettöt összekeverem és máris tálalom. A tetejére sajtot reszelek.

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

3 673 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Spagetti baconnel és zöldspárgával

  • Medvehagymás makaróni baconnel és paradicsommal

  • Vega olasz kagylótészta

  • Cukkinis paradicsomos zöldpestos penne mozzarellával

  • Zöldséges makarónis csirkemell

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    517 kcal
  • Zsír

    19.6g
  • Szénhidrát

    61.7g
  • Fehérje

    28.1g
  • Koleszterin

    97mg
  • Cukor

    5.9g