Szilvás muffin
2012-09-13- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 45 perc
A szilva szezonból általában nem sokat élvezzük a gyümölcsöt, inkább ismeretesebb lekvár vagy kompót készítése. Most még is inkább használjuk ki és készítsünk gyümölcsből finom édességet.
Ezeket szerezd be:
- 25 dkg liszt
- 15 dkg barna cukor
- 18-20 szem szilva
- 1 cs sütőpor
- 2 tojás
- 4 evőkanál olaj
- 1 tk szódabikarbóna
- 2 dl natúr joghurt
- 1 tk fahéj
1. lépés
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük, majd egy másik edényben ugyanígy teszünk a nedves hozzávalókkal. A végén egybe keverjük a két keveréket-
2. lépés
Töltsük a tésztát a muffinsütőbe vagy papírokba. Mossuk meg a szilvákat, felezzük ketté és forgassuk meg őket fahéjas cukorban, majd rejtsünk mindegyik muffin közepére egyet. Süssük 15 percig, vagy tűpróbáig.
Értékelések
(4.7 / 5)
3 személy értékelt
3 863 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
695 kcal -
Zsír
17,9 g -
Szénhidrát
122,5 g -
Fehérje
14,2 g