Szilvás muffin

2012-09-13
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 45 perc

A szilva szezonból általában nem sokat élvezzük a gyümölcsöt, inkább ismeretesebb lekvár vagy kompót készítése. Most még is inkább használjuk ki és készítsünk gyümölcsből finom édességet.

Ezeket szerezd be:

  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg barna cukor
  • 18-20 szem szilva
  • 1 cs sütőpor
  • 2 tojás
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 2 dl natúr joghurt
  • 1 tk fahéj

1. lépés

A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük, majd egy másik edényben ugyanígy teszünk a nedves hozzávalókkal. A végén egybe keverjük a két keveréket-

2. lépés

Töltsük a tésztát a muffinsütőbe vagy papírokba. Mossuk meg a szilvákat, felezzük ketté és forgassuk meg őket fahéjas cukorban, majd rejtsünk mindegyik muffin közepére egyet. Süssük 15 percig, vagy tűpróbáig.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.7 / 5)

4.7 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

1 812 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Almás-túrós diétás muffin

  • Kókuszos-meggyes muffin

  • Ribizlis-mákos bögrés süti

  • Fahéjas-diós muffin recept

  • Csokoládés-málnás muffin

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    695 kcal
  • Zsír

    17,9 g
  • Szénhidrát

    122,5 g
  • Fehérje

    14,2 g