Olasz töltött tojások
2012-08-21- Típus: Töltött tojás receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6-8
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 25 perc
Következő receptünk előételnek és svédasztalos menühöz vendégvárásra kiváló.
Ezeket szerezd be:
- 8-10 keményre főtt tojás
- 4 evőkanál majonéz
- 2 teáskanál dijoni mustár
- 2 evőkanál apróra vágott snidling
- 1 tk pirospaprika
- 2 tk oregánó
- 2 tk bazsalikom
- 5-8 dkg feta sajt
- só és friss bors ízlés szerint
1. Lépés
Tegyünk fel forrni egy lábas sós vizet és főzzük meg benne a tojásokat. Mikor a tojások megfőttek és nagyjából kihűltek, vágjuk óvatosan ketté hosszában.
2. Lépés
Kanalazzuk ki a tojássárgáját és tegyük egy külön tálba. Adjuk hozzá a tojássárgájához a majonézt, a mustárt, a morzsolt feta sajtot, a sót, borsot, oregánót, bazsalikomot. Keverjük el jól a krémet és töltsük vissza a tojásfehérjékbe. Tetejét apróra vágott snidlinggel és paprikával szórjuk meg.
Tálalás előtt hűtsük be őket.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
5 840 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
96,8 kcal -
Zsír
7,5 g -
Szénhidrát
1,0 g -
Fehérje
6,3 g