Olasz töltött tojások

2012-08-21
  • Hány főre: 6-8
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Következő receptünk előételnek és svédasztalos menühöz vendégvárásra kiváló.

Ezeket szerezd be:

  • 8-10 keményre főtt tojás
  • 4 evőkanál majonéz
  • 2 teáskanál dijoni mustár
  • 2 evőkanál apróra vágott snidling
  • 1 tk pirospaprika
  • 2 tk oregánó
  • 2 tk bazsalikom
  • 5-8 dkg feta sajt
  • só és friss bors ízlés szerint

1. Lépés

Tegyünk fel forrni egy lábas sós vizet és főzzük meg benne a tojásokat. Mikor a tojások megfőttek és nagyjából kihűltek, vágjuk óvatosan ketté hosszában.

2. Lépés

Kanalazzuk ki a tojássárgáját és tegyük egy külön tálba. Adjuk hozzá a tojássárgájához a majonézt, a mustárt, a morzsolt feta sajtot, a sót, borsot, oregánót, bazsalikomot. Keverjük el jól a krémet és töltsük vissza a tojásfehérjékbe. Tetejét apróra vágott snidlinggel és paprikával szórjuk meg.

Tálalás előtt hűtsük be őket.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 388 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Töltött tojás medvehagymás krumplival

  • Medvehagymás töltött tojás

  • Kéksajttal töltött tojások

  • Libamájkrémmel töltött tojás

  • Kaszinótojás

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    96,8 kcal
  • Zsír

    7,5 g
  • Szénhidrát

    1,0 g
  • Fehérje

    6,3 g