Mimóza szelet

2013-11-24
  • Hány főre: 6-8
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Ezt a süteményt első alkalommal készítettem, tetszik a finom citromos íze.

Ezeket szerezd be:

  • Hozzávalók a tésztához:
  • 50 deka liszt
  • 15 deka margarin vagy zsír
  • 10 deka porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 1 csg sütőpor
  • 1 deci tejföl
  • Krém hozzávalói:
  • 4 kanál liszt
  • 5,5 deci tej
  • 20 deka margarin
  • 20 deka porcukor
  • 2 citrom leve
  • sárgabaracklekvár

1. lépés

A tészta hozzávalóiból kellemes könnyű tésztát gyúrok. Négy egyforma darabra elosztom.
A sütőt margarinnal kikentem és liszttel meghintettem.

2. lépés

A lapokat egyenként kinyújtottam és a 24×22-es méretű tepsibe kisütöttem. A lapokat sütés előtt megböködtem, hogy ne púposodjon fel süléskor a tészta.
Amikor az első két lapot kisütöttem az egyik lapot lekvárral megkentem és a másikat ráhelyeztem.

3. lépés

Amikor kihűlt a krémet tettem a második lapra erre a harmadik lap került a harmadikat ismét lekvárral lekentem, és a negyedik kisült lapot rátettem. Hűtőbe tettem egy éjszakára majd másnap szeleteltem és porcukorral megszórtam.

4. lépés

A krém készítése:
A tejbe a lisztet csomómentesre kikevertem és kis gázon állandó keverés mellett besűrítettem. Hagytam kihűlni.
A margarinból és porcukorból krémet kevertem és a citromok levét hozzáadtam. Amikor a tejes lisztes pép kihűlt a kettőt összekevertem és ezzel töltöttem meg a középső lapot.

 

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(4.5 / 5)

4.5 5 6
Értékeld a receptet!

6 személy értékelt

8 529 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Málnás kocka

  • Szilvás kókuszos szelet

  • Habos áfonyás kocka

  • Néger kocka

  • Tejszínes reszelt csokis süti

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    795 kcal
  • Zsír

    40.7g
  • Koleszterin

    63mg
  • Szénhidrát

    99.1g
  • Cukor

    43.4g
  • Fehérje

    10.8g