Mángold tötike fehérboros-bazsalikomos paradicsomszószban

2014-02-06
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 45 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Tejfölös mángold tötikét készítettem fehérboros bazsalikomos paradicsomszószban, petrezselymes sós krumplival. Penge lett! :)

Ezeket szerezd be:

  • 8 db nagy mángoldlevél
  • 1 db nagyobb vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg darált hús (marha-sertés)
  • 0.5 bögre rizs
  • 1 db nagyobb csiperkegomba
  • 1 db tojás
  • 1 db chilipaprika
  • 1 db cseresznyepaprika
  • 2 szál petrezselyem
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt csípős pirospaprika (ízlés szerint)
  • kakukkfű (ízlés szerint)
  • vegeta (ízlés szerint)
  • olívaolaj
  • 4 evőkanál tejföl
  • -- :: Szósz :: --
  • 1 db nagyobb vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db nagyobb paradicsom
  • 70 g sűrített paradicsom
  • 1 szál petrezselyem
  • bazsalikom (ízlés szerint)
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fehér bors (ízlés szerint)
  • őrölt csípős pirospaprika (ízlés szerint)
  • 2 dl fehérbor
  • -- :: Köret :: --
  • 6 db nagyobb újkrumpli
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • 1 szál petrezselyem

1. Lépés

A rizst félig megfőzöm. A mángoldleveleket előfőzöm (hogy könnyen tudjam hajtogatni).

2. Lépés

A krumplikat pucolás után kockára vágom, s sós vízben megfőzöm.

3. Lépés

A hagymákat, chili- és paradicsompaprikákat, s a gombát aprítom.

4. Lépés

Olajon a hagymákat dinsztelem, a darált húst megpörkölöm, hozzáadom a gombát is, fűszerezem.

5. Lépés

Beleteszem egy keverőtálba, hozzáadom a rizst, az aprított petrezselymet, ráütöm a tojást, jól összekeverem.

6. Lépés

Megtöltöm a mángoldleveleket, a széleket és a végeket felhajtom, fogpiszkálóval rögzítem.

7. Lépés

A szószhoz az aprított hagymákat dinsztelem, hozzáadom az apróra darabolt paradicsomokat, chilit, petrezselymet és bazsalikomot, majd beleteszem a sűrített paradicsomot, fűszerezem, belerakom a tötikéket.

8. Lépés

Amikor már majdnem kész, beleöntöm a fehérbort.

9. Lépés

Tálaláskor teszek a tányérra tötikét, szószt és krumplit. A tötikére kanalazok tejfölt, szórok rá pirospaprikát, a krumplira hintek borsot, s vágok rá petrezselyemzöldet.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

731 megtekintés

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    669 kcal
  • Zsír

    12,2 g
  • Koleszterin

    46 mg
  • Szénhidrát

    121,2 g
  • Cukor

    25,4 g
  • Fehérje

    14 g