Sós pite Ágitól
2017-06-26- Típus: Sós pite
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 50 perc
Húsvétra ideális sós pite, ha már úgy is a sonka dukál.
Ezeket szerezd be:
- 30 dkg liszt
- 50 g sütőpor
- 1 kávéskanál só
- 1 kiskanál bors
- 200 g csirkemell sonka
- 1 dl joghurt
1. lépés
A lisztet, a sütőport, kevés sót és 1 deci joghurtot alaposan összedolgozzuk. Ha szükséges, kevés vizet adunk hozzá, és összegyúrjuk.
2. lépés
Egy kis időre hűtőbe tesszük. Kinyújtjuk, tégla alakúra és az egyik felére helyezzük a tölteléket, majd a lapot ráhajtjuk, szélüket pedig jók összenyomkodjuk.
3. lépés
A pitét vajjal kikent tepsire helyezzük. 200°C fokos, előmelegített sütőbe tesszük, és 30 perc alatt megsütjük.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
1 835 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
242,44 kcal -
Zsír
2,11 g -
Koleszterin
1,4 mg -
Szénhidrát
42,55 g -
Cukor
1,77 g -
Fehérje
11,88 g