Natúr panna cotta recept

2013-09-18
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 15 perc

Csak nem régen találkoztam az első panna cotta receptemmel, de rögtön megbabonázott. Hiába natúr módon készül, a végeredmény még is izgalmas!

Ezeket szerezd be:

  • 250 ml tejszín
  • 250 ml tej
  • 40 g vaníliás cukor
  • 2 db zselatinlap
  • 1 tk vanília kivonat

1. Lépés

A tejszínt a tejjel, a cukorral és a vanília kivonattal néhány perc alatt felforraljuk. A zselatinlapokat beletesszük a tejszínes tejbe és addig keverjük, míg teljesen elolvad benne.

2. Lépés

Előveszünk négy felfújt- vagy creme brulee tálkát, hideg vízzel kiöblítjük és elosztjuk bennük a krémet. Megvárjuk míg teljesen kihűl és 5-6 órára hűtőbe tesszük. Tálaláskor egyszerűen kiborítjuk a formából.

Kínáljuk lekvárral, kompóttal, csokireszelékkel, fahéjjal… szinte bárhogyan.

Fogás: Cimkék: Hozzávalók: , , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(3.7 / 5)

3.7 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

2 851 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Panna cotta erdei gyümölcsös dressinggel

  • Vaníliás panna cotta karamellizált naranccsal

  • Narancsos-mákos panna cotta

  • Citromos panna cotta

  • Epres panna cotta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    107 kcal
  • Zsír

    4.1g
  • Szénhidrát

    14.9g
  • Fehérje

    2.6g