Narancsleves recept
2012-11-29- Típus: Gyümölcslevesek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 20 perc
Mindenkinek csak ajánlani tudom a következő narancsleves receptet, főleg Karácsony környékén szoktam készíteni.
Ezeket szerezd be:
- 2 l narancslé
- 2 rúd fahéj
- 10 szem szegfűszeg
- 1 kk szerecsendió
- 3 ek méz
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 2 dl tejszín
- 4 narancs
1. Lépés
Ha narancsot használnánk, akkor kifacsarjuk a levüket, de egyszerűbb 100%-os narancslevet használni. Én 2 l-ből készítem. 4 narancsot meghámozunk, majd kockákra vágjuk. A levet feltesszük főni (kb 2 dl-t meghagyunk) egy kis fahéjjal, szegfűszeggel, szerecsendióval és mézzel.
2. Lépés
A maradék narancslében elkeverjük a pudingport csomómentesre és mikor a többi felforrt, hozzákeverjük. Picit még forraljuk, megvárjuk, míg kicsit besűrűsödik, beletesszük a kockára vágott narancsokat és a tejszínt. Levesszük a tűzről, megvárjuk, míg kihűl, utána tehetjük hűtőbe. Hidegen tálaljuk!
Értékelések
(3.6 / 5)
5 személy értékelt
10 647 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
425 kcal -
Zsír
3.8g -
Szénhidrát
97.3g -
Fehérje
5.8g