Narancsleves recept

2012-11-29
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 20 perc

Mindenkinek csak ajánlani tudom a következő narancsleves receptet, főleg Karácsony környékén szoktam készíteni.

Ezeket szerezd be:

  • 2 l narancslé
  • 2 rúd fahéj
  • 10 szem szegfűszeg
  • 1 kk szerecsendió
  • 3 ek méz
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 2 dl tejszín
  • 4 narancs

1. Lépés

Ha narancsot használnánk, akkor kifacsarjuk a levüket, de egyszerűbb 100%-os narancslevet használni. Én 2 l-ből készítem. 4 narancsot meghámozunk, majd kockákra vágjuk. A levet feltesszük főni (kb 2 dl-t meghagyunk) egy kis fahéjjal, szegfűszeggel, szerecsendióval és mézzel.

2. Lépés

A maradék narancslében elkeverjük a pudingport csomómentesre és mikor a többi felforrt, hozzákeverjük. Picit még forraljuk, megvárjuk, míg kicsit besűrűsödik, beletesszük a kockára vágott narancsokat és a tejszínt. Levesszük a tűzről, megvárjuk, míg kihűl, utána tehetjük hűtőbe. Hidegen tálaljuk!

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(3.6 / 5)

3.6 5 5
Értékeld a receptet!

5 személy értékelt

6 605 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Tejszínes narancskrémleves

  • Brandy-s gyümölcsleves hidegen

  • Hideg sárgadinnyeleves

  • Sárgabarack krémleves

  • Fehérboros tejszínes szőlőleves

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    425 kcal
  • Zsír

    3.8g
  • Szénhidrát

    97.3g
  • Fehérje

    5.8g