Habcsók torta
2014-01-19- Típus: Különleges torták
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 45 perc
A megmaradt habkarikákat hasznosítottam és feldolgoztam. Igazán jó kis recept lett belőle!
Ezeket szerezd be:
- A tészta hozzávalói:
- (Egy sárga és egy csokis laphoz)
- 3 egész tojás
- fél deci étolaj
- 3 kanál víz
- 8 deka cukor
- 10 deka liszt
- csipet só
- fél csg sütőpor
- 2 kanál kakaópor
- Krém hozzávalói:
- 7 deci tej
- 2 csg tejszínes pudingpor
- 3 kanál cukor
- 10 deka mirelit áfonya
- 4 deci habtejszín
- 5 deka porcukor
- Díszítés a tetejére és oldalára:
- habkarika
1. lépés
A tojásokat szétválasztom. A fehérjét egy kanál vízzel, csipet sóval kemény habbá verem, majd adok hozzá 6 deka cukrot, ezzel addig verem, amíg a cukor el nem olvad.
A sárgáját a vízzel, cukorral, olajjal habosra keverem.
2. lépés
A két masszát összekeverem, hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet és torta formában 180 fokon megsütöm.
A csokis lappal is ugyanez az eljárás csak kakaóport teszek bele.
Amikor kisültek, megvárom, amíg kihűl és két -két lapra vágom.
3. lépés
A tejet a cukorral felforralom, a pudingot kevés tejjel kikeverem, és amikor a tej felforrt, hozzáöntöm a pudingot. A tortalapokat, a piskótát egy torta formába visszateszem és a puding felét ráöntöm.
4. lépés
Amikor a puding kihűlt, a tejszínt a porcukorral felverem és a kihűlt pudingra teszek belőle, majd a habba mirelit áfonyát teszek.
5. lépés
Erre kerül a csokis lap, ezzel ugyanaz az eljárás. Majd a piskóta lap kerül rá. Erre tejszínt teszek, az oldalát is bevonom a tejszínnel, a tetejére is habrózsákat ültetek. Összetört habkarikával díszítettem az oldalát.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 254 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
754 kcal -
Zsir
41.4g -
Szénhidrát
88.3g -
Fehérje
10.4g -
Koleszterin
167mg -
Cukor
34.9g