Mézes sütemény

2013-01-25
  • Hány főre: 6-8
  • Előkészítés: 40 perc
  • Főzési/Sütési idő: 35 perc
  • Elkészítés: 1:15 p

A jó házi mézes sütemény bármilyen ünnepre kiváló. Nálunk főként Húsvétkor kap helyet az asztalon.

Ezeket szerezd be:

  • Tésztához:
  • 500 g liszt
  • 3 evőkanál tej
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 3 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 2 evőkanál méz
  • 1 db tojás
  • baracklekvár
  • Krémhez:
  • 400 ml tej
  • 20 dkg margarin
  • 150 g cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor

1. lépés

A tésztához a tojást, a mézet, a margarint, a tejet és a porcukrot egy edényben gőz fölött tíz percig keverjük. Utána hozzákeverjük a szódabikarbónával elkevert lisztet. Tésztává gyúrjuk, majd 4 részre osztjuk, és vékonyra kinyújtjuk.

2. lépés

Egyenként ráhelyezzük egy sütőlemezre, és közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük. A krémhez a margarint, a porcukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. A hideg tejjel elkeverjük a lisztet, majd felfőzzük. Ha kihűlt, összekeverjük a margarinos krémmel.

3. lépés

Ezzel a töltelékkel megtöltjük a mézes lapokat úgy hogy a két középső lap közé baracklekvár kerüljön. A tetejét vastagon szórjuk meg porcukorral.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

8,074 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Stollwerck szelet

  • Diós habos szelet

  • Gyümölcsös szelet

  • Lime kocka recept

  • Diós gyümölcsös sütemény

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    428 kcal
  • Zsír

    7.4g
  • Szénhidrát

    80.8g
  • Fehérje

    9.5g