Mézdinnyesaláta lazaccal és rákkal

2014-04-14
  • Hány főre: 1
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 10 perc

Vodkás mézdinnyesalátát dobtam össze füstölt lazaccal és folyami rákkal. Guszta és finom lett!

Ezeket szerezd be:

  • 0.5 db mézdinnye
  • 0.5 dl vodka
  • 0.5 szelet füstölt lazac
  • 4 db rák (folyami)
  • 5 db fekete olívabogyó
  • 4 db pitypanglevél
  • 0.5 db citrom
  • olívaolaj
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • chiliszósz (ízlés szerint)
  • 4 db paprikás kréker (Tuc)

1. Lépés

A mézdinnyét kiveszem a hűtőből, kettévágom, magját eltávolítom.

2. Lépés

Az egyik felét megborsozom, öntök bele vodkát.

3. Lépés

A pitypanglevelekből négy nagyobbat félreteszek, a többit nagyobb darabokra vágom. A lazacot szintén feldarabolom. A citromból vágok egy karikát, félbevágom.

4. Lépés

Egy tányérra rárakom a dinnyét, s megpakolom a pitypang levelekkel, lazaccal, folyami rákkal és olívabogyóval. Locsolok rá olíva olajat, facsarok rá citromot, a közepére locsolok chiliszószt.

5. Lépés

A dinnye mellé helyezem a pitypangleveleket, a két fél citromkarikát, locsolok rá citromlevet és olívaolajat, ráhelyezem a paprikás krékereket.

6. Lépés

Beteszem a hűtőbe, hogy jól lehűljön az egész, s az ízek összeérjenek.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1 149 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Mediterrán dinnyesaláta kagylóval és rákkal

  • Saláta parmezánkosárban fűszeres túróval

  • Sárgadinnye saláta rákollóval és paradicsomos kagylóval

  • Saláta rákkal és avokádóval

  • Fetasajtos saláta karamellizált flambírozott körtével

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    444 kcal
  • Zsír

    15,7 g
  • Koleszterin

    175 mg
  • Szénhidrát

    23,5 g
  • Cukor

    3,9 g
  • Fehérje

    26,6 g