Rakott tőkehal recept

2013-09-26
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 60 perc
  • Elkészítés: 1:20 p

A tőkehalat rakottan készítettem el, megpakoltam finomságokkal rendesen. Nem is maradt másnapra.

Ezeket szerezd be:

  • 50 dkg Tőkehal-filé
  • 1 kg Krumpli
  • 3 db Vöröshagyma
  • 4-6 db Tojás
  • 2 db Kaliforniai paprika
  • Olívaolaj
  • Liszt
  • Reszelni való Sajt

1. lépés

A halfilét lisztben jól megforgatjuk és olajon kisütjük. A krumplit sós vízben félpuhára-puhára (én akkor veszem le, amikor késsel már könnyen át tudom szúrni) főzzük, majd szeletekre vágjuk. A tojást keményre főzzük, megtisztítjuk és felszeleteljük. A vöröshagymát szintén felszeleteljük.

2. lépés

Előkapunk egy tűzálló tálat vagy tepsit, amit szépen kivajazunk. Ebben szétterítjük a karikákra vágott krumplit, rátesszük a hagymát, a halat, a tojást, majd a csíkokra vágott kaliforniai paprikát, végül pedig az egészet jól beszórjuk reszelt sajttal. Betesszük a sütőbe és addig sütjük, amíg a sajt aranybarna nem lesz.

Tipp: majonézt és csemegeuborkát ajánlok mellé.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 511 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Brokkolis tőkehalfilé kuszkusszal és gombával

  • Fokhagymás garnélarák

  • Bolognai zabkorpa palacsintából

  • Brokkolis garnélarák

  • Fehérboros garnélarák

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    767 kcal
  • Összes Zsír

    34,1 g
  • Koleszterin

    326 mg
  • Szénhidrát

    60,2 g
  • Cukor

    8,4 g
  • Fehérje

    55 g