Mandulás sütemény

2012-07-04
  • Hány főre: 6-8
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 60 perc

A mandulát sok mindenre használjuk, nem csak marcipán készítésre, de a kozmetikaiparban is hasznosítják kedvező tulajdonságait. Tudtad azt, hogy a mandulaolajban sok az E-vitamin, ami fiatalabbá és bársonyosabbá teszi a bőrt?

Ezeket szerezd be:

  • 100 g mandula
  • 400 g vaj
  • 300 ml tej
  • 4 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 50 dkg liszt
  • 2 tk sütőpor
  • 1 evőkanál vaníliás cukor
  • ¼ teáskanál keserű mandula kivonat
  • A mázhoz:
  • 300 g porcukor
  • 4 evőkanál víz, vagy frissen facsart narancslé

1. Lépés

Vajazzunk, majd lisztezzünk ki egy tetszőleges méretű sütőformát, majd melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra. Ha csak egész mandulánk van, akkor vegyünk elő egy darálót és őröljük finomra a mandulát.

2. Lépés

Felolvasztjuk a vajat, majd adjuk hozzá a tejet. Verjük fel a tojást és a cukrot, amíg krémes lesz, majd keverjük össze a vajas-tejes keverékével. Keverjük össze a lisztet a sütőport és a vaníliás cukrot, és adjuk hozzá a többi alapanyaghoz. Végül jöhet vele a darált mandula.

3. Lépés

Öntsük a tésztát a sütőedénybe, és süssük 30 percig, ameddig a teteje szépen megbarnul. Hagyjuk a tortát teljesen kihűlni. A máz elkészítéséhez egyszerűen keverjük össze a cukrot a vízzel vagy narancslével. Addig keverjük ameddig szépen összeáll.

 

Tipp: Vágjuk a süteményt kockákra, majd folyassuk le a mázzal.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1,496 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Egyszerű túrós sütemény

  • Bögrés mákos piskóta

  • Erdei gyümölcsös polentatorta

  • Túrótorta gyümölccsel

  • Pihe-puha almás süti

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    959 kcal
  • Összes zsír

    50,3 g
  • Szénhidrát

    116,9 g
  • Fehérje

    13,6 g