Mentás cukkini leves

2013-05-15
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Az ember számos érdekességet fedezhet fel az interneten. Még olyan receptekre is akad, amiben számos olyan hozzávaló szerepel, amit egyébként nem használnánk együtt.

Ezeket szerezd be:

  • 1 nagy cukkini
  • 1-2 nagy burgonya
  • 750 ml zöldségalaplé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 hagyma
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • marék friss menta
  • 1 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál görög joghurt

1. Lépés

Egy nagy fenekű fazékban melegítsük fel a vajat és az olívaolajat. Dobjuk rá az apróra vágott hagymát és a fokhagymát, majd gyorsan megkapatjuk rajta.

2. Lépés

Hámozzuk meg a cukkinit és a  burgonyát, majd mindkettőt vágjuk kisebb darabokra. Tegyük hozzá a lábashoz, pároljuk meg, körülbelül 5-8 percig, alkalmanként megkeverve.

3. Lépés

Öntsük hozzá a levest. Fedjük le és pároljuk körülbelül 10 percig, amíg minden zöldség megpuhul. A végén adjuk hozzá a mentát és a lisztet, majd habarjuk be a levest.

4. Lépés

Legvégül fűszerezzük sóval és borssal, majd éppen hogy rottyantsunk rajta egyet és le is vehetjük a tűzről. Amíg még a leves meleg, keverjük hozzá a joghurtot, egyszerre mindig csak egy kanállal. Végül fogjunk egy botmixert és dolgozzuk simára a zöldségeket. 

Pirított kenyérkockával, mentalevéllel tálaljuk.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

4 023 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fehérboros-tejszínes medvehagyma-krémleves

  • Pezsgős spárga-újhagyma krémleves cipóban

  • Sütőtökkrémleves resztelt csirkemájjal és gombával

  • Cukkini krémleves levesgyönggyel

  • Sütőtökös krémleves

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    179 kcal
  • Zsír

    7.1g
  • Szénhidrát

    25.2g
  • Fehérje

    5.4g