Mentás cukkini leves
2013-05-15- Típus: Krémlevesek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 40 perc
Az ember számos érdekességet fedezhet fel az interneten. Még olyan receptekre is akad, amiben számos olyan hozzávaló szerepel, amit egyébként nem használnánk együtt.
Ezeket szerezd be:
- 1 nagy cukkini
- 1-2 nagy burgonya
- 750 ml zöldségalaplé
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 hagyma
- 1 evőkanál vaj
- 1 evőkanál olívaolaj
- marék friss menta
- 1 evőkanál liszt
- 3 evőkanál görög joghurt
1. Lépés
Egy nagy fenekű fazékban melegítsük fel a vajat és az olívaolajat. Dobjuk rá az apróra vágott hagymát és a fokhagymát, majd gyorsan megkapatjuk rajta.
2. Lépés
Hámozzuk meg a cukkinit és a burgonyát, majd mindkettőt vágjuk kisebb darabokra. Tegyük hozzá a lábashoz, pároljuk meg, körülbelül 5-8 percig, alkalmanként megkeverve.
3. Lépés
Öntsük hozzá a levest. Fedjük le és pároljuk körülbelül 10 percig, amíg minden zöldség megpuhul. A végén adjuk hozzá a mentát és a lisztet, majd habarjuk be a levest.
4. Lépés
Legvégül fűszerezzük sóval és borssal, majd éppen hogy rottyantsunk rajta egyet és le is vehetjük a tűzről. Amíg még a leves meleg, keverjük hozzá a joghurtot, egyszerre mindig csak egy kanállal. Végül fogjunk egy botmixert és dolgozzuk simára a zöldségeket.
Pirított kenyérkockával, mentalevéllel tálaljuk.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
5 972 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
179 kcal -
Zsír
7.1g -
Szénhidrát
25.2g -
Fehérje
5.4g