Mennyei csokoládés-málnás kuglóf
2012-05-19- Hány főre: 6
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 1:15 p
- Elkészítés: 1:35 p
Sok csokoládé és még több málna… Mi baj lehet? Igazi nyári finomság.
Ezeket szerezd be:
- 1 csésze olvasztott vaj
- 2 tojás
- 35 dkg cukor
- 2,5 dl tej
- 2,5 dl víz
- 1 teáskanál vanília
- 3 csésze liszt
- 15 dkg kakaó
- 1 csomag sütőpor
- 1/4 teáskanál só
- Töltelék:
- 12 dkg krémsajt
- 10 dkg cukor
- 1 tábla csokoládé
- 1 teáskanál vanília
- 30-40 dkg málna
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Vajazzunk ki és szórjuk meg búzadarával egy szimpla kuglóf sütőformát.
2. Lépés
Egy robotgép segítségével dolgozzuk össze a krémsajtot a cukorral és a vanília aromával.
3. Lépés
A táblás csokoládénkat törjük fel kisebb-nagyobb darabokra, de erre használhatunk nagyobb tortareszeléket is.
4. Lépés
Szitáljuk össze a lisztet, a kakaót, a sütőport és a sót. Verjük fel a tojást és fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és verjük addig, ameddig krémes hab nem lesz belőle.
5. Lépés
Keverjük tovább a habba az olvasztott vajat, majd a tejet, a vizet és a vaníliaaroma másik felét. Fokozatosan adjuk hozzá a lisztes keveréket és jól összekeverjük.
6. Lépés
Kenjük a fele tésztát az előkészített kuglóf formába. Egy evőkanál segítségével adagoljuk a krémsajtos keveréket egyenletesen a tésztára. Szórjuk a tetejére a málnát.
7. Lépés
Végül tegyük rá a maradék tésztát. Tegyük sütőbe és süssük 200°C-on kb. 1 órán keresztül.
Porcukorral meghintve, vagy málnás szósszal leöntve tálaljuk.
Értékelések
(4.3 / 5)
4 személy értékelt
6 456 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
464,6 -
Összes zsír
23,7 g -
Szénhidrát
59,2 g -
Élelmi rost
2,7 g -
Cukrok
36,1 g -
Fehérje
6,4 g