Csokoládés kuglóf ricottakrémmel
2018-01-07- Típus: Kuglóf
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 10
- Előkészítés: 25 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 50 perc
Egy finom csokoládés kuglóffal bármilyen megvendégelésre készülhetünk. Ha szeretnénk fokozni az ízeket, akkor dobhatunk a tésztába gyümölcsöket is.
Ezeket szerezd be:
- Tésztához:
- 14 dkg aszalt gyümölcs (szilva)
- 5 dkg margarin
- 14 dkg barna cukor
- 2 db tojás
- 10 dkg liszt
- 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 1 csomag sütőpor
- 4 ek kakaópor
- 1 kiskanál vanília kivonat
- Krémhez:
- 1 púpozott evőkanál porcukor
- 0.5 kiskanál vanília kivonat
- 25 dkg ricotta
1. lépés
Az aszalt szilvát egy tálba tesszük és leöntjük forró vízzel, majd puhulásig hagyjuk állni. Ezalatt előmelegítjük a sütőt 180°C-ra, és kivajazunk egy kuglófformát.
2. lépés
A szobahőmérsékletű margarint habosra keverjük a cukorral (kézi habverővel tanácsos). A szilváról nem öntjük le a vizet, hanem azzal együtt a turmixgépbe tesszük. Összedolgozzuk.
3. lépés
Ha elég pépes, akkor hozzáadjuk a vajas keverékhez. Beleöntjük a vaníliát, a felvert tojásokat, majd finomra keverjük.
4. lépés
Hozzászitáljuk a száraz hozzávalókat, a liszteket, sütőport, kakaóport, majd az egészet jól összekeverjük. Az a jó, ha a tészta lágy és nem túl sűrű. Ha ez mégis előfordulna, akkor adhatunk hozzá egy kis vizet.
5. lépés
A tésztát formába öntjük és 25 perc alatt készre sütjük. Sütés után pihentessük 10 percig, csak azután vegyük ki a formából.
6. lépés
A ricottához hozzáadjuk a vaníliát és a porcukrot, majd simára keverjük. A krémet rákenjük a kuglóf tetejére, és megszórjuk kakaóval, de kiváló vele a mandulaforgács, kókuszreszelék is, de tehetünk rá idénygyümölcsöt.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 154 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
293,33 kcal -
Zsír
8,97 g -
Koleszterin
44,95 mg -
Szénhidrát
44,11 g -
Cukor
23,07 g -
Fehérje
8,17 g