Vérnarancsos kuglóf
2016-02-08- Hány főre: 10
- Előkészítés: 40 perc
- Főzési/Sütési idő: 45 perc
- Elkészítés: 1:25 p
A kuglófok ideje nem járt le! Egy finom zamatos, citrusos élmény következzék most.
Ezeket szerezd be:
- Tésztához:
- 300g barna cukor
- 5 nagy tojás
- 3 vérnarancs héja és leve
- 150g light olívaolaj
- 280g rétesliszt
- Mázhoz:
- 140g fehér csokoládé, apróra vágva
- 1 vérnarancs héja
- 75ml vérnarancslé
1. lépés
Melegítsük elő a sütőt 160°C-ra és vajazzunk ki egy nagy méretű kuglóf formát.
2. lépés
Tegyük a cukrot, a tojást és a narancshéjat egy nagy tálba, és habverővel vagy elektromos kézi habverővel körülbelül 10 percig keverjük, amíg sűrű kémet kapunk. Öntsük bele a vérnarancs levét és az olajat, és addig keverjük, amíg teljesen összeáll.
3. lépés
Szitáljuk a lisztet a tálba, és dolgozzuk a tésztát simára. Öntsük a tésztát az előkészített sütőformába, a formát tegyük egy tepsibe, amibe ujjnyi vizet öntünk.
4. lépés
Süssük 35-40 percig, tűpróbáig. Hagyjuk hűlni 5 percig, majd óvatosan fordítsuk ki egy rácsra, hogy teljesen lehűljön.
5. lépés
Olvasszuk fel a csokoládét, és öntsük hozzá a vérnarancslét. Hagyjuk kihűlni egy kicsit, de még maradjon folyós, így szépen lecsorog majd a kuglófunk szélén. Megszórjuk a narancshéjjal. Légmentesen lezárt tárolóban 4-5 napig is eláll.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 122 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
340 kcal -
Zsír
16g -
Fehérje
5g -
Szénhidrát
43g -
Cukor
29g -
Só
0.3g