Vérnarancsos kuglóf

2016-02-08
  • Hány főre: 10
  • Előkészítés: 40 perc
  • Főzési/Sütési idő: 45 perc
  • Elkészítés: 1:25 p

A kuglófok ideje nem járt le! Egy finom zamatos, citrusos élmény következzék most.

Ezeket szerezd be:

  • Tésztához:
  • 300g barna cukor
  • 5 nagy tojás
  • 3 vérnarancs héja és leve
  • 150g light olívaolaj
  • 280g rétesliszt
  • Mázhoz:
  • 140g fehér csokoládé, apróra vágva
  • 1 vérnarancs héja
  • 75ml vérnarancslé

1. lépés

Melegítsük elő a sütőt 160°C-ra és vajazzunk ki egy nagy méretű kuglóf formát. 

2. lépés

Tegyük a cukrot, a tojást és a narancshéjat egy nagy tálba, és habverővel vagy elektromos kézi habverővel körülbelül 10 percig keverjük, amíg sűrű kémet kapunk. Öntsük bele a vérnarancs levét és az olajat, és addig keverjük, amíg teljesen összeáll.

3. lépés

Szitáljuk a lisztet a tálba, és dolgozzuk a tésztát simára. Öntsük a tésztát az előkészített sütőformába, a formát tegyük egy tepsibe, amibe ujjnyi vizet öntünk.

4. lépés

Süssük 35-40 percig, tűpróbáig. Hagyjuk hűlni 5 percig, majd óvatosan fordítsuk ki egy rácsra, hogy teljesen lehűljön.

5. lépés

Olvasszuk fel a csokoládét, és öntsük hozzá a vérnarancslét. Hagyjuk kihűlni egy kicsit, de még maradjon folyós, így szépen lecsorog majd a kuglófunk szélén. Megszórjuk a narancshéjjal. Légmentesen lezárt tárolóban 4-5 napig is eláll. 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3 122 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Csokoládés kuglóf ricottakrémmel

  • Diétás almás kuglóf

  • Mini narancsos kuglóf

  • Sütőtökös kuglóf

  • Mazsolás kuglóf

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    340 kcal
  • Zsír

    16g
  • Fehérje

    5g
  • Szénhidrát

    43g
  • Cukor

    29g
  • 0.3g