Diétás almás kuglóf
2017-09-25- Típus: Kuglóf
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 8
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 50 perc
- Elkészítés: 1:5 p
Az ősz beköszöntével nem csak a finom almák, szőlők, szilvák időszaka köszönt be, hanem szerintem a kuglófoké is. Ilyenkor sokkal többet készítek, mint az év bármely szakában. Fogyókúra miatt született ez az egészségesebb verzió.
Ezeket szerezd be:
- 10 dkg mandulaliszt
- 10 dkg gluténmentes liszt
- 20 dkg alma
- 10 dkg nyírfacukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 mk szódabikarbóna
- 1 dl mandulatej
- 0,5 dl kókuszolaj
- 1 db tojás
- 1 csipet só
- 1 narancs reszelt héja
- 1 marék durvára tört dió
- 1 marék mazsola (opcionális)
- 1 kk szerecsendió
- 1 tk fahéj
1. lépés
A tojássárgákat habosra kikeverjük a 10 dkg nyírfacukorral (vagy édesítőszerrel), hozzákeverjük a lereszelt almát, a fahéjat, a szerecsendiót és a narancshéjat.
2. lépés
Hozzákeverjük a tejet és a kókuszolajat. Belekeverjük a sütőporos, szódabikarbónás lisztet, a mazsolát és a diót.
3. lépés
A 3 tojásfehérjét pici sóval kemény habbá verjük. Végül óvatosan beleforgatjuk a tésztába a tojáshabot.
4. lépés
Elővesszük a kuglófformánkat, kivajazzuk, kilisztezzük, majd beletöltjük a tésztát. Ha van kedvünk, akkor a tésztát még megszórhatjuk gyümölccsel, csokidarabkákkal, esetleg aszalt gyümölcsökkel és magvakkal. Körülbelül 45-50 perc kell neki 170°C fokon.
Értékelések
(4.8 / 5)
4 személy értékelt
2 579 megtekintés