Diétás almás kuglóf

2017-09-25
  • Hány főre: 8
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 50 perc
  • Elkészítés: 1:5 p

Az ősz beköszöntével nem csak a finom almák, szőlők, szilvák időszaka köszönt be, hanem szerintem a kuglófoké is. Ilyenkor sokkal többet készítek, mint az év bármely szakában. Fogyókúra miatt született ez az egészségesebb verzió.

Ezeket szerezd be:

  • 10 dkg mandulaliszt
  • 10 dkg gluténmentes liszt
  • 20 dkg alma
  • 10 dkg nyírfacukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 mk szódabikarbóna
  • 1 dl mandulatej
  • 0,5 dl kókuszolaj
  • 1 tk fahéj
  • 1 csipet só
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 marék durvára tört dió
  • 1 marék mazsola (opcionális)
  • 1 kk szerecsendió

1. lépés

A tojássárgákat habosra kikeverjük a 10 dkg nyírfacukorral (vagy édesítőszerrel), hozzákeverjük a lereszelt almát, a fahéjat, a szerecsendiót és a narancshéjat.

2. lépés

Hozzákeverjük a tejet és a kókuszolajat. Belekeverjük a sütőporos, szódabikarbónás lisztet, a mazsolát és a diót.

3. lépés

A 3 tojásfehérjét pici sóval kemény habbá verjük. Végül óvatosan beleforgatjuk a tésztába a tojáshabot.

4. lépés

Elővesszük a kuglófformánkat, kivajazzuk, kilisztezzük, majd beletöltjük a tésztát. Ha van kedvünk, akkor a tésztát még megszórhatjuk gyümölccsel, csokidarabkákkal, esetleg aszalt gyümölcsökkel és magvakkal. Körülbelül 45-50 perc kell neki 170°C fokon.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

641 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Vérnarancsos kuglóf

  • Mini narancsos kuglóf

  • Sütőtökös kuglóf

  • Mazsolás kuglóf

  • Csokis kuglóf Henitől