Medvehagymás sajtoskifli

2013-07-08
Medvehagymás sajtoskifli
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 1:45 p

Kora nyári finomság, ami túl egyszerű ahhoz, hogy ne készítsük el!

Ezeket szerezd be:

  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 1 dl olaj
  • vaj
  • só, őrölt fehér bors
  • medvehagyma
  • 1 tojás
  • 100 g reszelt sajt

1. lépés

Tejben feloldunk 1 evőkanál cukrot és felfuttatjuk az élesztőt. A liszthez 1 teáskanál sót teszünk. Beleöntjük a felfuttatott élesztőt és az olajat. Összedolgozzuk, és fél óráig kelesztjük. A sajtot megreszeljük, a medvehagymát aprítjuk.

2. lépés

A megkelt tésztát kör alakúra kinyújtjuk, olvasztott vajjal megkenjük, majd derelyevágóval háromszögű cikkekre vágjuk. A közepébe teszük a darabolt medvehagymát, borsozzuk. A cikkeket feltekerjük.
A kiflilket tepsibe helyezzük, tojással megkenjük, megszórjuk reszelt sajttal, és 180 fokos sütőben hőlégkeverésen megsütjük. Hogy szép színt kapjon, a végén bekapcsolhatjuk a felső grillt is.

 

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

2,065 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Kakaós-vaníliás tekercs

    Kakaós-vaníliás tekercs

  • Pizzás kifli

    Pizzás kifli

  • Hernyó kifli

    Hernyó kifli

  • Könnyű sós kifli

    Könnyű sós kifli

  • Mandulás-kakaós kiflik

    Mandulás-kakaós kiflik

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    365 kcal
  • Zsír

    31.5g
  • Szénhidrát

    12.2g
  • Fehérje

    9.1g