Könnyű sós kifli

2013-11-04
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 40 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 1:20 p

A következő kifli recept tökéletes reggeli vagy uzsonna lehet akár a gyerekeknek, akár magunknak.

Ezeket szerezd be:

  • 25 dkg finom liszt
  • 15 dkg BL 80 liszt
  • 2 dl natúr joghurt
  • 1 dl víz
  • 5 dkg élesztő
  • 8 dkg vaj
  • 1 db tojás

1. Lépés

Az élesztőt felfuttatjuk langyos vízben, majd a liszthez adjuk, és még a 2 dl joghurtot, és az 1 db tojás felét is hozzáadjuk. A tésztát jól összedolgozzuk, és kb. 40 perc alatt kelni hagyjuk.

2. Lépés

Amikor a tészta megkelt, a tésztából háromszögeket vágunk ki, és megkenjük puha vajjal, és rászórunk sót, majd feltekerjük kis kiflikké. A kifliket megkenjük a maradék tojással, és megszórjuk nagy szemű sóval. Előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt szép pirosra sültjük.

 

Fogás: Cimkék: , Hozzávalók: , , , , ,

Hétvégén szinte mindig sütök valami új fajta receptet, akár gluténmentesen is.

Értékelések

(4.5 / 5)

4.5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

6 690 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Kakaós-vaníliás tekercs

  • Pizzás kifli

  • Hernyó kifli

  • Medvehagymás sajtoskifli

  • Mandulás-kakaós kiflik

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    376 kcal
  • Zsír

    12.7g
  • Szénhidrát

    53.7g
  • Fehérje

    10.2g